Omni Group werkt aan OmniPlan voor iPad

Omni Group gaat OmniPlan voor de iPad uitbrengen. De projectmanagementsoftware is aangepast voor het touchscreen van de iPad, maar is verder grotendeels vergelijkbaar met de Mac-app.

omniplan-projectmanagementDe Omni Group gaat binnenkort een iPad-versie het de projectmanagementsoftware OmniPlan uitbrengen. De release staat gepland in de eerste helft van dit jaar. Dat zeiden vertegenwoordigers van het bedrijf op de beurs MacWorld/iWorld. Het uitprinten van grote Gantt-diagrammen om tijdens vergaderingen bij de hand te hebben, is daardoor niet meer nodig. In tegenstelling tot eerderde iPad-apps van Omni Group zal OmniPlan voor iPad sterk lijken op de OS X-versie van de app, maar met touchscreen-funcies. De iPad-app zal bovendien screen mirroring ondersteunen, zodat je je projectplannen via een Apple TV kunt vertonen op een televisie, zonder dat er kabels nodig zijn.

Alle wijzigingen die je op de iPad maakt zullen ook meteen met de cloud gesynchroniseerd worden, zodat je op alle apparaten up-to-date bent met je planning. In OmniPlan voor iPad zal ook tracking van wijzigingen aanwezig zijn, zodat je achteraf precies kunt zien wie een bepaalde wijziging heeft doorgevoerd.

omniplan_ipad

Je kunt op een medewerker tappen om te zien wat de werkzaamheden van deze persoon zijn en of er nog ruimte is voor extra taken. Je kunt ook filteren op mijlpalen en elementen in een projectplan verslepen met je vinger. Wat connectiviteit betreft worden CalDAV, WebDAV, Google en OmniSync-server ondersteund. Twee nadelen: het printen vanuit de iPad-app wordt niet ondersteund en je kunt ook niets importeren uit Microsoft Project. Via de Mac-app kan dat wel. Ook zul je voor de iPad-app behoorlijk wat geld neer moeten leggen: de Mac-versie kost 200 dollar en het bedrijf vertelde op de beurs dat de iPad-versie ongeveer de helft gaat kosten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 januari 2012, 13:58
Categorie Zakelijk
Onderwerpen omni, projectmanagement

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.