OffMaps: offline kaarten van Open Street Map op zak

OffMaps is een nieuwe applicatie waarmee je offline kaarten kunt bekijken op de iPhone. Het maakt gebruik van de kaarten van Open Street Maps.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

offmapsOffMaps is een nieuwe applicatie, die nog maar net in de App Store is verschenen. Met deze applicatie kun je offline kaarten en locaties meenemen, zodat je ook in het buitenland de weg kunt vinden, zonder dure roamingkosten. OffMaps slaat de kaarten op je iPhone op, waarbij je zelf het gebied en het zoomniveau kunt aangeven. Je kunt zoveel kaarten downloaden als je wilt. Er is een online- en een offlinemodus. Standaard is de onlinemodus ingeschakeld, maar mocht er geen internetverbinding zijn of heb je dataroaming uitgeschakeld, dan laat OffMaps alleen de offline bewaarde kaarten zien. De kaarten van OffMaps zijn gebaseerd op Open Street Maps. Het bevat allerlei nuttige informatie, zoals bushaltes, pinautomaten en restaurants.

Als je online bent kun je normaal de kaarten bekijken en inzoomen op details. Alles wat je bekijkt wordt in de cache bewaart, zodat je later offline de kaarten nog steeds kunt bekijken. Je kunt daarbij ook bookmarks aangeven, bijvoorbeeld op de plaats waar je hotel is of je lunchafspraak.

offmaps

In offlinemodus kun je alleen kaarten zien, die je al eerder hebt bekeken. De zoekfunctie is niet beschikbaar, omdat die via de CloudMade-database werkt. Wel kun je lokale bookmarks toevoegen.

offmaps

OffMaps laat je huidige locatie zien op de kaart en kan afstanden zowel in mijlen als in kilometers laten zien.

Meer info: Cloudmade
Downloaden: OffMaps (€2,39)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 1:15
Categorie Navigatie
Onderwerpen google maps, open street map, wenskaarten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.