Officiële Wikimedia-app voor iPhone laat je foto’s maken voor Wikipedia

Wikipedia heeft een iOS-app uitgebracht waarmee je foto's voor de online encyclopedie kunt maken. De Wikimedia Commons-app is bedoeld om te zorgen dat meer artikelen voorzien zijn van een foto.

wikimedia-iphoneDe online encyclopedie Wikipedia bevat een grote hoeveelheid tekst, maar het is wel zo informatief als er bij de artikelen ook foto’s staan. Daaraan is een groot gebrek op Wikipedia, want het ze kunnen niet zomaar allerlei foto’s van internet plukken. Het moeten rechtenvrije foto’s zijn die met de Creative Commons-licentie beschikbaar zijn gesteld. Wil je een bijdrage leveren aan de artikelen op Wikipedia door foto’s te maken, dan kan dat nu via een speciale app van Wikimedia Commons. Dit project probeert zoveel mogelijk kwalitatief hoogwaardige foto’s voor Wikipedia te verzamelen. Je kunt foto’s meteen uploaden vanaf je iPhone.


Of het nou een foto is van groente, Koninginnedag of een foto van een bekende artiest: elke bijdrage is welkom. Er zijn momenteel 16 miljoen foto’s in de database van de Wikimedia Foundation, maar er kunnen nog veel meer bij.

Je maakt een foto, voegt een titel en tags toe en uploadt de foto rechtstreeks vanaf je iPhone of Android-toestel. Je moet wel eerst een online account aanmaken om de foto’s te kunnen insturen én je het iOS 6 nodig. De app is meteen universeel gemaakt, zodat ook iPad-fotografen aan de bak kunnen. In de toekomst hoopt Wikimedia meer functies toe te voegen, zoals het bladeren door foto’s. Wat ook nog ontbreekt is een lijst met onderwerpen die nog een foto nodig hebben. Nu moet je op eigen houtje maar uitzoeken welke onderwerpen nog niet op de foto zijn gezegd.

Downloaden: Wikimedia Commons (gratis, universeel, iOS 6.0+)

wikimedia ipad

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.