Nummi: online Rummikub voor de iPad

De Nederlanders Tom en Susan Pesman hebben het aloude spelconcept van Rummikub naar de iPhone, iPod touch en iPad gebracht en laten je het net als Wordfeud online tegen anderen spelen. Dat kost niks.

Nummi iPad screenshot Wordfeud Rummikub onlineUitgekeken op Scrabble en de hippe online-variant Wordfeud? Misschien wordt het dan weer eens tijd om de letters te verruilen voor cijfers en Rummikub uit de kast te trekken. De Nederlanders Tom en Susan Pesman, broer en zus, ontwikkelden een spel voor de iPad, iPhone en iPod touch waarin je het aloude spelconcept online tegen anderen kan spelen. Je kan de cijferreeksen aanleggen tegen 1, 2 of 3 andere spelers het spel is gratis te downloaden.

Het doel van Rummikub en dus ook het qua regels ongewijzigde Nummi, is dat je als eerst je plank met cijfers leeg hebt. Dat doe je door cijferreeksen op tafel te leggen: 3 of 4 gekleurde varianten op hetzelfde cijfer of een oplopende reeks in dezelfde kleur. Je kan reeksen die al op tafel leggen, aanpassen als je er een waarde van minstens 30 punten mee haalt. Je kan reeksen oppakken door ze lang ingedrukt te houden. De steentjes plakken ‘magnetisch’ tegen elkaar aan zodat je ze zelf niet zo precies hoeft neer te leggen. Aan de groene omlijning herken je de laatst gelegde cijfers.

Nummi ziet er simplistisch uit met een geheel zwarte layout. Het spel kost echter ook niks om te downloaden. Je downloadt het, maakt een account aan met gebruikersnaam en e-mailadres en daarop kan je vervolgens worden gevonden door andere spelers. Je kan zelf ook potjes aanmaken tegen maximaal 3 andere spelers en vrienden. Spelers krijgen een pushmelding als ze aan de beurt zijn. Door een in-app betaling van 1,59 euro verwijder je de advertenties in de app.

Downloaden: Nummi (gratis, ook geschikt voor iPhone)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 februari 2012, 21:24
Categorieën Games, Nederlandse apps
Onderwerpen rummikub, wordfeud

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.