Nieuwe takenlijstjes op de iPhone: TeuxDeux en TaskAgent

TeuxDeux en TaskAgent zijn twee nieuwe takenlijstjes voor de iPhone, die simpel van opzet zijn. Je kunt bij TeuxDeux sychroniseren met een online dienst en bij TaskAgent met Dropbox.

teuxdeux-taskagentOm taken te beheren op de iPhone zijn er al tientallen apps. Voor wie toch nog niet helemaal gevonden heeft wat hij zoekt, zijn er altijd nieuwe kanshebbers. We bespreken hier twee: TeuxDeux van Swissmiss & Fictive Kin (€2,39) en TaskAgent van MacRecon (tijdelijk €1,59).
TeuxDeux vereist dat je een gratis account op de website teuxdeux.com aanmaakt. Dit is nodig om de taken online te kunnen synchroniseren. Je kunt na het starten van de app meteen nieuwe taken aanmaken. Een scrollbalk aan de onderkant van het scherm toont de datum, maar je kunt ook taken aanmaken waar geen einddatum aan gekoppeld is. Deze taken zijn te bereiken via een knop onderin het scherm.

teuxdeuxHet mooie is dat je meerdere accounts kunt aanmaken en dat die ook binnen de app worden getoond. Je kunt dus werktaken en privétaken van elkaar gescheiden houden of het takenlijstje van je partner bekijken, zonder dat die taken jouw overzicht vervuilen. Voor de interface hebben de makers van TeuxDeux gekozen voor simpel, zonder glans of reflectie. Via tap-and-hold kun je taken naar een andere locatie slepen. Sleep je een taak naar de onderkant van het scherm, dan verdwijnt deze uit beeld. Eenmaal tappen op een taak, betekent dat je deze hebt afgerond.

Het synchroniseren met de online versie van TeuxDeux kan automatisch, alleen via Wi-Fi of handmatig. Gezien de prijs levert TeuxDeux eigenlijk te weinig functionaliteit in vergelijking met bijvoorbeeld de gratis app Wunderlist (die onlangs een HD-versie voor de iPad uitbracht).

Downloaden: TeuxDeux (€2,39)

taskagentTaskAgent is eveneens een eenvoudige takenlijst voor de iPhone. De app kost normaal €2,39 maar is tijdelijk afgeprijsd naar €1,59. Grootste pluspunt bij deze app is de synchronisatie met Dropbox. Bij het opstarten van de app krijg je een korte uitleg, waarna je aan de slag kunt gaan met het maken van nieuwe lijsten. Binnen een lijst maak je nieuwe taken aan, voorzien van een naam en eventueel een korte notitie. TaskAgent zal ze automatisch synchroniseren met Dropbox. In de lijstweergave is een syncknop aanwezig waarmee je het synchroniseren ook handmatig kunt starten. Als je taken hebt afgerond, verwijder je ze weer met een swipe-beweging of je tikt erop om ze als gereed te markeren.

De takenlijstjes kun je ook uitwisselen met anderen, als platte tekst, in een e-mailbericht of als SMS. Bij Dropbox zal de takenlijst als platte tekst worden bewaard. TaskAgent is als universele app ook geschikt voor de iPad.

Downloaden: TaskAgent (tijdelijk €1,59)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 februari 2011, 11:12
Categorie Productiviteit
Onderwerp takenlijst

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.