Nieuwe iPhone-apps: Picoli, iCandy en Annotater

Drie nieuwe apps in de iTunes App Store: met Annotater kun je pdf-bestanden voorzien van annotaties, Picoli zorgt voor fotobewerking op de iPhone en iCandy is een raar programma met visualisaties.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

PicoliFotobewerking op de iPhone? Picoli is een retoucheringsprogramma voor de iPhone waarmee je verschillende filters op je foto’s kunt loslaten. De ontwikkelaar noemt het een draagbare fotostudio in je telefoon. Je kunt helderheid, scherpte, verlichting, verzadiging, contrast, kleurbalans en nog veel meer aanpassen. Ook kun je speciale effecten meegeven, zoals sepia, grijstonen of nachtbeeld. Natuurlijk kun je ook foto’s roteren en spiegelen. Picoli is te koop in de App Store en kost €3,99.

iCandyiCandy is vast een bijzondere applicatie, maar door de volautomatische vertaling van de AppStore-omschrijving is niet helemaal duidelijk wat je ermee kunt doen: beatbox-skills? iets met diervoeder? Als we het goed begrijpen luistert iCandy via de microfoon en zet de audiogolven om in visuele beelden. Je kunt aapgeluiden maken, zingen, laten meeluisteren bij saaie lezingen of vergaderingen. Maar pas op: iCandy aanvaardt geen aansprakelijkheid voor de gevolgen van drugs spugen beats tijdens een vergadering van de Raad! Of zoiets…

AnnotaterDe reviews op de Amerikaanse iTunes App Store zijn niet erg lovend: na 30 seconden is de lol er wel vanaf. En het kost nog €3,99 ook.

Een veel zinvoller applicatie lijkt ons Annotater. Die kost ook €3,99 maar kan PDF-bestanden inlezen, waarna je ze kunt bekijken en kunt voorzien van notities, bookmarks, handgeschreven opmerkingen en andersoortige annotaties. Om Annotater te kunnen gebruiken heb je wel Mac OS X 10.5 nodig en een Wi-Fi-verbinding. Bij aanschaf van het programma is de Annotater Service gratis te downloaden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 februari 2014, 13:05
Categorie Uncategorized
Onderwerpen fotobewerking, fotografie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.