Ziggo Verbruik: houd je MB’s bij met iPhone-app

Ziggo Verbruik is een gratis verbruikschecker voor je iPhone die je dataverbruik op 3G en Wi-Fi voor je in de gaten houdt. De applicatie gebruikt daarvoor wel constant je locatiebepaling.

Ziggo Verbruik iPhoneNa KPN en Hi heeft ook de Nederlandse internetprovider Ziggo een iPhone-applicatie uitgebracht waarmee je je mobiele dataverbruik per maand kan bijhouden en meten. Dat is opmerkelijk, want Ziggo biedt onder haar eigen naam niet actief mobiele telefonie aan. Misschien dat daarom de nadruk in Ziggo Verbruik ook op Wi-Fi-dataverkeer ligt. In een diagram zie je hoeveel procent van je dataverkeer 3G en hoeveel Wi-Fi betreft.

Ziggo Verbruik gebruikt actief de locatiebepaling. Dat is volgens een pop-up in de app niet om je locatie te registeren, maar om je 3G-verbruik te kunnen vastleggen. Dat betekent wel dat de applicatie de batterijduur van de iPhone niet ten goede komt. In de instellingen voer je in op welke dag van de maand je databundel ververst wordt en wat je datalimiet is. Ook kan je een herinnering actieveren voor het verbruiken van een bepaald percentage data.

De applicatie biedt drie overzichten waarin je je data kan controleren. Het linker tabblad laat in twee verschillende balken je 3G- en Wi-Fi-verbruik zien. Een lijn in de balk laat zien hoe ver je al in je maand zit. Het tabblad 3G vs Wi-Fi laat in een soort cirkeldiagram zien hoeveel je gebruik maakt van 3G ten opzichte van Wi-Fi. Het Per Dag-tabblad tenslotte, geeft een kalender weer waarop je elke dag ziet hoeveel 3G je hebt op die dag en in die periode hebt verbruikt.

Met zijn drie manieren van weergave is Ziggo Verbruik een aardige applicatie om je dagelijkse en maandelijke dataverbruik mee in de gaten te houden, maar het is aan jou of je daar het altijd aanstaan van je locatiebepaling tegenover wil zetten.

Downloaden: Ziggo Verbruik (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 maart 2012, 13:29
Categorieën Diensten, Nederlandse apps
Onderwerpen databundel, dataverkeer, ziggo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.