Nieuw 3D racespel voor de iPhone: Raging Thunder

Raging Thunder is een racespel voor de iPhone. daarbij staat niet een zo realistische weergave centraal, maar een spel waarin je helemaal los kunt gaan. Geen bocht is te krap en geen inhaalmanoeuvre is te gevaarlijk.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

3D Racespel Raging ThunderNieuw in Installer is het 3D autoracespel dat eerder al op verschillende mobiele platformen te spelen was (waaronder Nokia S60): Raging Thunder. Het is op die andere platformen al sinds 2006 en kreeg uitstekende reviews.

Raging Thunder van Polarbit is een spel waarbij niet is geprobeerd om een zo realistisch mogelijke racesimulator te maken. Nee, bij Raging Thunder gaat het om scheuren in een auto, waarbij geen bocht te krap is en geen inhaalmanoeuvre onmogelijk is.

Belangrijke eigenschappen van dit spel zijn de goede controls en de mooie graphics. Het is een typisch ‘pick up and play’-spelletje: geschikt voor tien minuten raceplezier, maar ook geschikt om twee uur lang rond te scheuren. Tijdens het spelen worden de circuits steeds moeilijker, er komen nieuwe eigenschappen beschikbaar die je alleen door een scherpe tijd neer te zetten kunt unlocken en je wordt uitgedaagd om steeds weer door te gaan om de volgende race te winnen.

In de versies die al verkrijgbaar waren (voor PalmOS, Symbian en Windows Mobile) was het ook mogelijk om via Bluetooth, GPRS of WLAN een multiplayer-race te doen. De versie die nu voor de iPhone beschikbaar is gesteld, is een stuk primitiever: alleen speelbaar in portretmodus, zonder geluid en zonder controls om het gaspedaal nog eens wat dieper in te drukken. Grappig is wel dat je de auto met bewegingen van de iPhone kunt bedienen. De auto versnelt daarbij automatisch. Aan de graphics is te zien, dat ze eigenlijk voor een scherm met kleiner scherm zijn bedoeld (ze lijken wat ‘uitgerekt’).

Het is niet helemaal duidelijk welke source je moet gebruiken om Raging Thunder te installeren. Hij verscheen bij ons gewoon in de Installer. Op de website van ontwikkelaar Polarbit is niets over de iPhone-versie te vinden. Maar gelukkig konden we het achterhalen via onze vrienden van iPhone Ticker:

Source: http://iphonebigboss6.com/repo/repo.xml
Direct downloaden: Raging Thunder (zip)
Meer info (ook te raadplegen via Installer): Sleepers.net

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 oktober 2009, 19:37
Categorie Games
Onderwerpen 3d, game, racegame, spel, unlock

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.