Readdle straks als native documentlezer beschikbaar

Readdle gaat een native applicatie maken waarmee je bestanden in Word-, Excel- en PDF-formaat op de iPhone kunt lezen. Omdat het opslaan van bestanden op de iPhone niet zomaar is toegestaan, heeft Readdle een omweg bedacht.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

ReaddleReaddle, een dienst waarmee je Word- en Excel-documenten op de iPhone kunt lezen, heeft aangekondigd dat ze een native applicatie voor de iPhone gaan ontwikkelen. Daarmee wordt het mogelijk om Office-bestanden, PDF’s en ebooks op de iPhone zelf te bewaren. Op dit moment kun je alleen gebruikmaken van de opslag op het web. De volgende bestandsformaten worden daarbij ondersteund: doc, fb2, gif, html, jpeg, pdf, rtf, txt, xls en pdb (Plucker).


Bij Readdle krijg je op dit moment 50MB gratis opslagruimte. Heb je meer ruimte nodig, dan moet je daarvoor een betaald Premium-account openen. Bij Readdle krijg je een gratis bibliotheek waarin al verschillende boeken zijn opgenomen. De komende native applicatie breidt de functionaliteit nog verder uit. Je kunt bijvoorbeeld per pagina lezen, bookmarks aan de tekst toevoegen en er is ondersteuning voor geoptimaliseerde PDF-rendering.

“Door de beperkingen van het bestandssysteem van de iPhone is er geen mogelijkheid om bestanden direct naar de iPhone te kopiëren”, zegt Igor Zhadanov, CEO van Readdle. Readdle gaat zich onderscheiden door een aantal handige manieren om bestanden op het apparaat op te slaan. Verder kun je Readdle straks direct vanuit het e-mailprogramma openen. Het doorsturen van een e-mailbericht met daarin documenten als bijlage, maken het mogelijk om ze naar Readdle te exporteren.

Op dit moment is het naar jezelf toesturen van documenten via e-mail ook de handigste manier om bijvoorbeeld een Word- of PDF-bestand te lezen op de iPhone.

Via: Touch Podium

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 0:29
Categorie Boeken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.