Nederlandse student maakt iRoll Dice Game

De Nederlandse student Steven Roekel heeft een game gemaakt voor zijn Master Artificial Intelligence. Het geeft advies bij het dobbelen.

dobbelstenenSteven Roebert heeft tijdens zijn masteropleiding Artificial Intelligence op de Universiteit van Amsterdam een applicatie gemaakt: iRoll Dice Game. Het is een simpel spel gebaseerd op Yahtzee, dat je met maximaal acht mensen (pass ‘n play) kunt spelen. Natuurlijk is het niet zomaar een dobbelspelletje, maar zit er ook wat kunstmatige intelligentie in: de applicatie geeft na elke keer dat je de dobbelstenen hebt gegooid een suggestie welke dobbelstenen je het best kun houden en welke je opnieuw moet rollen. Ook worden er suggesties gegeven welke score je het beste in kunt vullen.

De tweede extra functie is het detecteren van gegooide dobbelstenen door er een foto van te maken met de camera van je iPhone. Aan de hand van patroonherkenning ‘ziet’ de iPhone welke ogen jij gegooid hebt. Dit werkt echter niet altijd perfect en moet meer gezien worden als een extraatje. Je moet in ieder geval goede lichtomstandigheden hebben en het contrast tussen dobbelstenen en ondergrond moet duidelijk zichtbaar zijn. Wie wil weten hoe de techniek erachter in elkaar steekt, kan het verslag van het Game Programming-project doorlezen op Steven’s website (PDF).

Downloaden: iRoll Dice (€0,79)

iroll dice

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 april 2010, 16:49
Categorieën Games, Nederlandse apps
Onderwerp dobbelspel

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.