Ball Invasion: ballen schieten met behulp van NASA-technologie

Ball Invasion scant je woonkamer in, waarna hij deze gebruikt als interactieve spelomgeving. Je moet zoveel mogelijk ballen uit de lucht schieten, iets dat je kunt doen door bijvoorbeeld kogels tegen de muren te kaatsen.

Ball Invasion maakt van je woonkamer een level in een game.Met Ball Invasion ren je door je woonkamer met je iPad 2 paraat, op zoek naar zwevende ballen die je uit de lucht moet schieten. Het spel vormt je omgeving om tot de spelwereld, waarna je hierin ballen kunt schieten die ook echt tegen muren kaatsen. Om dit voor elkaar te krijgen maakt het spel gebruik van Simultaneous Localization and Mapping (SLAM), dezelfde technologie die NASA’s marsrovers helpt met het verkennen van planeten.

Om te spelen richt je de camera van je iPad 2 op een lege ruimte in huis. De game ziet vervolgens waar muren en tafels staan en creëert zo een bruikbare spelomgeving. In de ruimte verschijnen een aantal ballen, die je op het iPad-scherm uit de lucht kunt schieten. Je kogels ketsen af tegen de muren, waardoor je met effect je doelen kunt raken.

Het simuleren van objecten in je echte omgeving werd al eerder in games gedaan, maar Ball Invasion doet dit daadwerkelijk in 3D. Loop je richting een bal, dan lijkt hij ook echt dichterbij te komen op je iPad 2-scherm. Het spel heeft geen speciaal geprinte symbolen nodig om te bepalen waar objecten in de kamer zijn.

Het spel werkt alleen op de iPad 2. Ontwikkelaar 13th Lab beweert dat dit te maken heeft met de A5 dual-core processor in de tablet, maar wij vermoeden dat de gyroscoop die alleen in de iPad 2 zit ook een rol speelt.

Download: Ball Invasion (€1,59)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 juli 2011, 12:00
Categorie Games
Onderwerpen augmented reality, game, nasa, vliegtuig, vliegveld

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.