Nederlands woordspel Letter Litter: woorden wegspelen in je eigen taal

Letter Litter is een nieuw Nederlands woordspel op de iPhone. Letter Litter bevat elementen van Tetris en Scrabble en is in het Nederlands en Engels te spelen.

letter-litter-iphoneEr is een nieuwe Nederlandse woordgame voor de iPhone: Letter Litter. Gemaakt door de Nederlandse spelontwikkelaar Akarus en uiteraard ook in het Nederlands te spelen. Het woordspel bevat volgens de makers elementen van Scrabble en Tetris. Het werkt als volgt: je krijgt een rooster met 5×5 letters te zien. In de beschikbare tijd moet je zoveel mogelijk woorden maken. Dat principe kennen we al, maar bij de meeste woorspelletjes blijven dezelfde letters steeds in beeld. Bij Letter Litter niet: daar verdwijnen de gebruikte letters en vallen de bovenliggende letters naar beneden. Er zijn letters die extra punten opleveren, zoals de H en de Y. Hoeveel speeltijd je krijgt is afhankelijk van het aantal correcte woorden dat je maakt. Bij mij was dat zo’n 2 minuten, maar wie flink aanpakt kan wel een paar minuten doorgaan.

Letter Litter is gratis te gebruiken, maar heeft wel een reclamebalk bovenin beeld (die in mijn geval naar het alom bekende Candy Crush Saga doorlinkte). Het lijkt erop dat die reclamebanner standaard in de game aanwezig is, want hij is in dezelfde kleurtinten uitgevoerd en ik heb tijdens het spelen ook alleen deze reclamebanner gezien. Als je de leaderboards wilt zien zul je een account in Letter Litter moeten aanmaken. Ik heb dat niet gedaan en kon de game gewoon spelen (maar uiteraard niet de leaderboards zien).

Letter Litter is in het Nederlands en Engels te spelen en is beschikbaar op iPhone en Android. Kom je er even niet uit, dan kun je op het vraagteken tikken om een power-up te ontvangen. De power-ups kunnen je score verhogen en worden willekeurig toegepast, zodra je op het vraagteken tikt. Wat Letter Litter leuk maakt is dat je vooraf niet teveel kunt plannen en bij elke actie een nieuw speelbord hebt. Zie je in één oogopslag al vijf verschillende woorden, dan moet je snel beslissen welke de meeste punten oplevert, omdat letters bij de volgende zet alweer kunnen zijn weggespeeld. Best leuk om even een paar minuten de tijd te doden.

Letter Litter is gemaakt met Corona SDK, een gratis ontwikkeltool om 2D-apps te maken. Andere games die hiermee gemaakt zijn: Bubble Ball en Major Magnet. Dus mocht je nog plannen hebben om een eigen game te ontwikkelen: misschien ben je hiermee op een idee gebracht om ook zelf aan de slag te gaan.

Downloaden: Letter Litter (gratis, universeel, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 mei 2013, 22:14
Categorieën Games, Nederlandse apps
Onderwerp woordspel

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.