Gratis bellen met Facebook nu in Nederland en België

Facebook-bellen is vanaf nu in Nederland en België ook mogelijk. Je belt gratis via een internetverbinding.

facebook bellenGratis bellen met Facebook is vanaf nu ook in Nederland en België mogelijk. Afgelopen januari introduceerde Facebook het gratis bellen al in de VS. Een paar weken geleden volgden een aantal Europese landen, waaronder Duitsland. En nu zijn Nederland en België aan de beurt. Om de functie te gebruiken hoef je de Facebook-app of Facebook Messenger-app niet te updaten; het werkt vanzelf. Blader je naar de profielpagina van je Facebook-vrienden, dan staat er nu een knop ‘Bel gratis’ bij.

Je belt via je internetverbinding, dus je hebt Wi-Fi of een flinke databundel nodig. Na het bellen krijg je een optie om de gesprekskwaliteit te beoordelen met 1 tot 5 sterren. Wij probeerden het alvast uit en ontdekten dat de spraakverbinding vergelijkbaar is met andere VoIP-apps. Hoe beter je internetverbinding, hoe beter de spraakkwaliteit.

Facebook Messenger wordt door de nieuwe belfunctie steeds meer een concurrent van apps als Skype en Viber. Met de belfunctie zou Facebook op termijn een publiek van 1 miljard gebruikers kunnen bereiken. Facebook zou geld kunnen verdienen door het aanbieden van telefoonnummers of bellen naar vaste nummers (waar Skype al geld mee verdient). Facebook zou er extra diensten bij kunnen aanbieden, zoals de telefoonnummers van Google Voice. Facebook is de laatste tijd druk bezig om nieuwe mobiele functies beschikbaar te stellen. De meeste aankondigingen van de afgelopen tijd hebben betrekking op de mobiele apps, zoals Facebook Poke.

Downloaden:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 mei 2013, 6:42
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen bellen, facebook, voip

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.