Navigon gaat navigatiesoftware voor iPhone ontwikkelen

Navigon gaat navigatiesoftware voor de iPhone ontwikkelen, in opdracht van T-Mobile Duitsland. Navigon werkt aan een aangepaste variant van MobileNavigator 7, die vanaf de tweede helft van 2009 beschikbaar komt.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

navigon gpsNavigon heeft een overeenkomst gesloten met T-Mobile Duitsland. Eén van de dingen die ze gaan ontwikkelen is Navigon’s MobileNavigator voor de iPhone. Dat blijkt uit een persbericht die de navigatiefabrikant vandaag uitbracht. Vanaf de tweede helft van 2009 zal een groot deel van de GPS-mobieltjes van T-Mobile worden geleverd met MobileNavigator 7. Tot nu toe had Navigon moeite met de verkoop van navigatiesoftware voor mobiele telefoons; alleen de PND’s verkochten goed.

navigon iphoneMet de overeenkomst krijgen ze toegang tot een markt met 39 miljoen klanten, die overigens niet allemaal een smartphone zullen hebben.

T-Mobile bood op dit moment al wel een offboard-navigatieoplossing aan onder de naam NaviGate. Er werd veel over geklaagd; vooral over de kosten. T-Mobile zal NaviGate blijven aanbieden, maar vult het aan met de navigatiesoftware van Navigon, waar de Duitsers veel tevredener over zijn. Nu maar hopen dat T-Mobile Nederland de deal ook wel ziet zitten en de software ook in ons land gaat aanbieden.

De software van Navigon lijkt echter niet op de navigatieoplossing van T-Mobile die eerder uitlekte via het tijdschrift Connect.

Meer info: Persbericht Navigon en GPS Business News
Tipgever: Roel
Afbeelding via: iPhone-ticker

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 1:15
Categorie Navigatie
Onderwerp Navigatie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.