Amerikaanse marine maakt iPad-app tegen posttraumatische stressstoornis

De Amerikaanse marine werkt aan een iPad-app die helpt met het voorkomen van posttraumatische stressstoornis.

iPad navyDe Amerikaanse marine werkt samen met onderzoekers en ontwikkelaars aan de nieuwe iPad-app ‘Stress Resilience Training System’ (SRTS), die gebruikt zal worden om posttraumatische stressstoornis tegen te gaan. Mariniers krijgen binnen de app vragen en spelletjes voorgeschoteld, die gebruikt worden om hun stressniveaus te meten. Op de iPad zit tijdens het gebruik van de app een hartslagmonitor aangesloten die metingen maakt bij het beantwoorden van vragen.

Omdat de app vragen, spelletjes en de hartslag van de marinier combineert, zou SRTS efficiënter kunnen zijn dan een gewone vragenlijst – en minder gecompliceerd dan een soortgelijke meting op papier. De app geeft op basis van de gemaakte metingen ook een advies om met de betreffende stress om te gaan. Door meer stressgevallen op te vangen voordat er sprake is van posttraumatische stressstoornis, zegt de Amerikaanse marine miljarden dollars te kunnen besparen.

Hoe de iPad-app in de praktijk zal functioneren blijft nog de vraag. Er zullen geheid gevallen zijn waarbij je beter met een dokter kunt praten, maar een goed in elkaar zittende app zal mariniers dat wellicht ook aanraden. Is er na de test sprake van posttraumatische stressstoornis, dan zal behandeling sowieso nodig zijn. Het Amerikaanse leger lijkt wel zwaar te kampen met stressproblemen: 21 procent van de Amerikaanse soldaten die terugkeert uit Iraq of Afghanistan zou met de problemen kampen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 maart 2013, 11:48
Categorie Geneeskunde
Onderwerp stress

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.