Flock: maak fotoalbums met vrienden, door de makers van Bump

Flock is een nieuwe iPhone-app van de makers van Bump waarmee je gezamenlijk en automatisch fotoalbums kan delen. De app kijkt aan de hand van je GPS en Facebook met welke vrienden je was op een moment van een foto.

Flock fotoalbum delen iPhone iPod touchFlock komt mooi op tijd, zo in de vakantieperiode en misschien wel de voornaamste keer in het jaar dat je een dienst als dit wil gebruiken. De nieuwe applicatie van de makers van de handige applicatie Bump, maakt het namelijk mogelijk om samen met vrienden die je toevoegt, een fotoalbum te maken. Zo hoef je na afloop niet elkaar foto’s meer over te zetten, te mailen of anderzijds uit te wisselen: je deelt ze namelijk meteen. Je moet wel aan twee voorwaarden voldoen.


De eerste is dat je de GPS-lokalisering aan hebt staan bij het maken van foto’s, te reguleren in de instellingen van de iPhone. De tweede is dat je beschikt over een Facebook-profiel. Flock heeft beide nodig om te kunnen werken, want het maakt gebruik van een ingenieuze truc. Je geeft zelf aan welke foto’s je wilt delen in Flock. Als je dat hebt gedaan, kijkt de app naar waar de foto’s gemaakt zijn en welke Facebook-vrienden ook foto’s hebben gemaakt op die locatie rond dat tijdstip. Dat zijn de enige mensen met wie je een album deelt. De enige mensen die jouw foto’s te zien krijgen, en zo krijg jij ook hun foto’s te zien. Je 285 Facebook-vrienden die niet mee op vakantie waren, zien de foto’s dus niet. Flock regelt het allemaal automatisch. Zo krijg je ook een pushbericht als iemand anders foto’s met je heeft gedeeld.

Flock gebruikt dus Facebook als basis, maar spamt niet je nieuwsfeed vol met foto’s die je deelt. Als je een gedeelde foto op het sociale netwerk ziet terugkomen, is dat omdat een vriend van je ze deelt. Zo kan iedereen die de foto’s ziet, de platen ook opslaan in zijn eigen fotoalbum op de iPhone.

Om de werking van Flock groen licht te geven, worden je locatiegegevens geraadpleegd en zie je die indicator daarvoor dus in beeld. Ontwikkelaar Bump tracht op haar site te voorkomen dat je denkt dat Flock je batterij leegtrekt:

“Flock gebruikt een nieuwe batterijvriendelijke achtergrondtechnologie die de magie mogelijk maakt met erg weinig effect op de batterij. De indicator betekent niet dat GPS de hele tijd actief is. Het betekent dat Flock de telefoon heeft gevraagd om het door te geven als je op een nieuwe locatie bent, zo dat we snel kunnen uitlezen of je door vrienden omgeven wordt.”

Op dit moment is het nog niet mogelijk om een gedeelde foto terug te trekken en niet meer te delen. Dat moet met ingang van een volgende update veranderen. Foto’s, albums en vrienden in albums kan je dan verwijderen. Ook kun je een mogelijkheid om personen te taggen verwachten, en wordt de app binnenkort beschikbaar voor Android, zodat nog meer personen gebruik kunnen maken van de vernuftige techniek die Flock heet.

Downloaden: Flock (gratis)

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.