Mijn Cijfers: cijferlijst bijhouden met iPhone-app

Mijn Cijfers is een nieuwe iPhone-app waarmee je je cijferlijst voor je schoolvakken mee kan bijhouden. De app is lekker simpel.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Mijn Cijfers iPhoneHandig: voer je laatste cijfer in dat je krijgt voor een schoolvak en voer hem meteen in in Mijn Cijfers. In de iPhone-app geef je meteen aan hoeveel het cijfer meeweegt voor je totaal. De iPhone-app berekent vervolgens het nieuwe gemiddelde en toont dat cijfer in het hoofdmenu. Daarin zie je al je vakken overzichtelijk onder elkaar, zich voordoend alsof ze met de hand zijn geschreven. Mijn Cijfers is maar een simpele app voor de iPhone en iPod touch, maar dat is misschien nou net de kracht.

In het hoofdmenu zie je alle vakken onder elkaar en lees je daaronder meteen je gemiddelde cijfer. Zowel voldoendes als onvoldoendes worden er in dezelfde kleur blauw aangegeven. Op de subpagina’s van vakken zie je so’s, proefwerken, tentamens en opdrachten die voldoende zijn afgerond wel in het groen. Onvoldoendes zijn er vanzelfsprekend rood gekleurd.

Mijn Cijferlijst cijferlijst iPhone Mijn Cijfers meetellen

De Nederlandse ontwikkelaar Vision Internet Solutions noemt de applicatie ‘de enigste cijferlijst-app voor de iPhone’ en daarmee scoren ze in ieder geval een onvoldoende voor Nederlands in de App Store-omschrijving. Zo’n onvoldoende invoeren is een fluitje van een cent in de app. Het omvat niet meer dan het ingeven van een toetsomschrijving, het cijfer en het gewicht. Het laatste kan je helaas alleen in een exact getal aangeven en niet invoeren als een percentage, wat in sommige gevallen handiger kan zijn.

Ontwikkelaar Sebastiaan de Weert van Vision erkent dat de eerste versie die nu in de App Store staat, een beetje buggy is. Er is inmiddels een update bij Apple ingediend die het in de soep lopen bij het roteren van het scherm verhelpt. We hopen in de toekomst ook op het terugdringen van iOS 6.0 als minimumvereiste (dat moet echt lager kunnen) en de mogelijkheid om een aantekening bij een vak te zetten is ook geen overbodige luxe – hoe simpel de app nu ook is.

Downloaden: Mijn Cijfers (€0,89, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 februari 2013, 13:12
Categorieën Kinderen, Nederlandse apps, Onderwijs
Onderwerp game

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.