SoundHound voor iPhone en iPad: nieuw ontwerp en muziekkaart

Muziek-ontdek-app SoundHound heeft nu een nieuw ontwerp en een muziekkaart, waarmee je jouw muzikale ontdekkingen op een kaart terugziet.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

soundhoundMuziek-ontdek-app SoundHound heeft een update gekregen, met een strakker ontwerp en een nieuwe muziekkaart. Het platte nieuwe ontwerp heeft helaas weinig aan de chaotische uitstraling van de app weten te veranderen. Of het nu door de reclames, de verspringende voorpagina of de indeling komt: de interface van de app is nog steeds geen geheel. Ook niet met transparante balken en zwevende knoppen. Wel de moeite waard is de nieuwe My Map-functie. Met deze nieuwe muziekkaart kunnen gebruikers hun muzikale ontdekkingen op een interactieve kaart terugzien. Zo zie je dat je in Berlijn was toen je dat fijne nummer ontdekte, en dat je veel muziek in jouw favoriete koffiebar hebt achterhaald.

Soundhound kaartBinnen de muziekkaart kunnen gebruikers de resultaten in de muziekkaart filteren op tijdsperiode: per dag, week, maand of altijd. My Map is overigens makkelijk te verwarren met de World Map functie die eerder dit jaar aan de app werd toegevoegd. Op die muziekkaart kan je echter geen persoonlijke muziekmomenten bekijken, maar zie je welke nummers en artiesten door andere SoundHounders bij jou in de buurt of elders in de wereld werden ontdekt. Deze muziek kun je sorteren op muziekgenre: Rock, Urban, Country en Latin.

Met My Map wil SoundHound naar eigen zeggen muziek ontdekken gelijkstellen aan het maken van een foto, en dient de muziekkaart als een soort fotokaart of fotoalbum (maar dan met muziek). Om My Map te gebruiken moeten gebruikers zich registeren bij SoundHound en een account aanmaken. Daarna hebben ze op ieder apparaat toegang tot hun persoonlijke muziekkaart en zoekgeschiedenis, zodat er geen herinneringen verloren gaan. Tot slot heeft SoundHound ook een aantal kleine verbetering doorgevoerd en is de app volgens de ontwikkelaars nu sneller.

Downloaden: SoundHound (gratis, universeel, iOS 6.0)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 augustus 2014, 0:12
Categorie Muziek
Onderwerpen muziek, soundhound

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.