Mercedes-Benz brengt iPhone-afstandsbediening mbrace uit (VS)

Mercedes-Benz heeft in samenwerking met Hughes Telematics een boordcomputer voor de auto laten ontwikkelen, die samenwerkt met een applicatie uit de App Store.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

mercedes benz mbraceMercedes-Benz heeft in samenwerking met Hughes Telematics een applicatie uitgebracht, die voor alle nieuwe Mercedes-modellen geschikt is. Een boordcomputer communiceert met je iPhone, zodat je je auto op afstand kunt openen of op de kaart kunt kijken waar de dichtstbijzijnde Mercedes-dealer is. Helaas is de mbrace-applicatie op dit moment alleen in de Amerikaanse App Store te vinden, waardoor het onduidelijk is of je de app ook op Nederlandse Mercedessen kunt gebruiken (we hebben een vraag neergelegd bij Mercedes Benz Nederland hoe dat zit). De boordcomputer in de auto bevat ook een ‘Automatic Collision Notification System’, die bij een botsing meteen contact opneemt met het dichtstbijzijnde hulpcentrum.

Van daaruit zal Mercedes je gaan bellen, om te kijken of er hulp nodig is. Blijk je niet in staat om zelf te antwoorden, dan stuurt de servicemedewerker de hulpdiensten op je af en blijft aan de lijn totdat de politie of ambulance is gearriveerd. Er zit ook een optie in om gestolen auto’s te localiseren, er is een verbinding met pech onderweg en een automatische alarm-notificatie. Het systeem zal in alle nieuwe Mercedes-modellen worden ingebouwd en is in november 2010 volledig beschikbaar. Het is ook terugwaarts compatibel met andere modellen. Maar zoals gezegd: eerst zien of het überhaupt buiten de VS wordt aangeboden.

Downloaden: Mercedes-Benz mbrace (gratis, US App Store)
Meer info: Mercedes-Benz mbrace

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 juli 2015, 11:35
Categorie Diensten
Onderwerpen afstandsbediening, mercedes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.