Memory-apps moeten andere naam krijgen van Apple

Apple verzoekt ontwikkelaars van apps met het woord 'memory' in hun naam, om deze naam aan te passen. Deze naam is in handen van Ravensburger.

MemoryApple verzoekt meerdere ontwikkelaars om de naam van applicaties te veranderen, als ze het woord ‘Memory’ hebben gebruikt. De app-naam zou inbreuk doen op een handelsmerk van Ravensburger, die de naam Memory gebruikt voor het traditionele bordspelletje. Onder andere de Nederlandse ontwikkelaar Marius Kapteijn van KDApps kreeg het verzoek zijn apps aan te passen, gevolgd door twee ontwikkelaars die aan Gamasutra vertellen hetzelfde bericht te hebben ontvangen.

De ontwikkelaars moeten hun apps uit de App Store verwijderen, of de naam zo spoedig mogelijk aanpassen. Vermoedelijk zijn alleen ontwikkelaars benaderd die hun applicatie buiten de Verenigde Staten of het Verenigd Koninkrijk aanbieden: in deze landen heeft Ravensburger het handelsmerk namelijk niet in handen.

Begin dit jaar staakten Apple en Ravensburger nog een juridische strijd over het handelsmerk door te schikken. Verdere details over de schikking werden toen niet naar buiten gebracht, maar er werd van uitgegaan dat iPhone-applicaties met de ‘Memory’ in de naam in de App Store zouden blijven staan. Nu Apple is begonnen met het versturen van verzoeken tot naamswijzigingen, lijkt het tegendeel waar. Vermoedelijk was het veranderen van de app-namen deel van de schikking die tussen Apple en Ravensburger is getroffen.

Hoewel oude Memory-apps tot nu toe buiten schot bleven, was het voor sommige ontwikkelaars al niet mogelijk om nieuwe apps met dit woord in de naam in te dienen bij Apple. Zo werd de Nederlandse iPhone-app AppMatch afgewezen toen hij nog App Memory heette.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 november 2012, 9:27
Categorie Games
Onderwerpen memory, ravensburger

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.