Meer dan de helft van de Pocket God-spelers heeft een iPod touch

Pocket God is een erg populaire game: uit gebruikersstatistieken blijkt dat de gemiddelde speler de game 41 keer opstart in een periode van 24 uur. Ook opvallend is dat meer dan de helft van se spelers een iPod touch hebben.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

pocket godApple presenteert de iPod touch graag als het ultieme gamesapparaat. Als je de cijfers van ontwikkelaar Bolt Creative bekijkt, lijkt dat ook wel te kloppen. Uit statistieken van deze ontwikkelaar blijkt namelijk dat maar dan 50% van de spelers van Pocket God een iPod touch bezitten. De ontwikkelaar weet dit omdat ze gebruikersstatistieken tracken. Normaalgesproken zijn de iPod touch-gebruikers goed voor zo’n 30% van de verkopen van andere applicaties. Bij Pocket God is dat tweemaal zoveel.

Maar Pocket God is dan ook niet zomaar een game: het krijgt regelmatig een update, waardoor spelers vaker geneigd zijn de game op te starten. De applicatie is al meer dan 50 miljoen keer gestart door 1,5 miljoen unieke gebruikers. De cijfers zijn verbazingwekkend, om een voorbeeld te geven: op 3 september startten 8.400 unieke gebruikers de game 352.000 keer op. Dit is een gemiddelde van 41 sessies per gebruiker in een periode van 24 uur. Pocket God weet gebruikers dus duidelijk te boeien.

Via: FingerGaming

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 oktober 2009, 23:54
Categorie Games
Onderwerp pocket god

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.