‘Maps-applicatie iOS 6 laat je inchecken met Yelp’

De Maps-applicatie krijgt volgens Bloomberg in iOS 6 ook Yelp check-ins. Hierdoor kun je makkelijk inchecken op een locatie, zodat je vrienden weten waar je bent.

Maps YelpHet zal binnen Apple’s nieuwe kaarten-app mogelijk zijn om in te checken via Yelp. Dit blijkt volgens Bloomberg uit informatie in de Apple developer kit. Op deze manieren kun je vrienden en familie makkelijker laten weten waar je precies bent. Of de functie in Nederland te gebruiken zal zijn, moet nog blijken: Siri is buiten de Verenigde Staten op het moment nog niet in staat om de locatiediensten van Yelp te gebruiken, maar Apple kondigde tijdens WWDC aan dat Siri’s locatiegebonden functies in een aantal nieuwe landen zal werken. Nederland staat op het moment nog niet op de lijst.

Door je via de Maps-applicatie in te laten checken, zou Apple ervoor zorgen dat je niet een andere app moet opstarten om je vrienden van je locatie op de hoogte te stellen. Het komt immers vaak voor dat je de kaarten-app open hebt staan terwijl je onderweg bent naar een locatie.

De dienst Yelp laat je informatie over bijvoorbeeld restaurants, tankstations en andere gelegenheden bij jou in de buurt zien. Vervolgens kun je een recensie over je bezochte locatie achterlaten, zodat andere Yelp-gebruikers weten wat ze er van kunnen verwachten.

Yelp is via een officiële app van de dienst wel al in Nederland op de iPhone te gebruiken. Het aantal bedrijven dat door de app wordt getoond is hier alleen nog niet zo volledig als in de Verenigde Staten. Het is dan ook nog de vraag hoeveel Nederlandse iPhone-bezitters aan Yelp check-ins zullen hebben. Yelp-ondersteuning in Maps zou er aan de andere kant voor kunnen zorgen dat de dienst met steeds meer Nederlandse bedrijven gaat samenwerken. Dan moet de functie natuurlijk wel in Nederland gaan werken: Siri werkt hier immers nog niet met Yelp. Dit hoeft alleen niet te betekenen dat de functie direct ook in Maps wordt gelimiteerd. De checkin-functie van Yelp’s app werkt ook in Nederland.

Dit is niet de eerste keer dat Apple zich bezighoudt met een locatiedienst voor de iPhone, iPad en iPod touch: vorig jaar werd de app Find My Friends nog uitgebracht, waarmee je constant bij kunt houden waar andere iPhone-bezittende vrienden en collega’s zijn.

Downloaden: Yelp (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 juni 2012, 11:15
Categorie Reizen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.