Man bijt hond Zoekertje: verborgen objecten-spel op iPhone en iPad

Man bijt hond voor iPhone en iPad is een geslaagde hidden-objects game waarin je op zoek gaat door de platen van de hoofdrolspelers.

Man bijt hond Zoekertje headerHet Nederlandse programma Man bijt hond heeft een app gekregen op de iPhone en iPad, met een principe dat je niet meteen achter een app van het programma verwacht. Man bijt hond Zoekertje is een zogenaamde hidden objects-game; een spel waarin je een overzicht van objecten ziet die je op een afbeelding moet aanwijzen. De afbeeldingen van Man bijt hond refereren naar terugkerende series van het programma: De Jongens van de Kermis, Jan Stam en Mendy.

Ze spelen allemaal een actieve rol in de afbeeldingen waarop je de objecten moet vinden. De tekeningen zijn opgemaakt als collages van knip- en plakwerk. Het zijn drukke, vrolijke platen waar ook nog leuke trucjes op zijn toegepast ten opzichte van andere spellen in dit genre. Het principe is bekend: in zo weinig mogelijk tijd hoor je de aangegeven objecten te vinden. Hoe meer tijd je over hebt, hoe meer punten. Je krijgt een puntenverhoger als je geen fouten maakt, en de verhoger loopt hoe langer hoe meer op. Het is dus zaak snel en gericht te zijn om veel punten te krijgen. Daarnaast kan je ook nog de letters ‘Man bijt hond’ sparen om nieuwe opdrachten te ontvangen. Zo is er over het Zoekertje al beter nagedacht dan de meeste, behoorlijk generieke, spellen in dit genre.

Man bijt hond zoekertje jongens kermis

Aan het einde van je potje, dat overigens stopt als je geen tijd meer hebt, krijg je een bronzen, zilveren of gouden plak voor je prestatie. Je kan de score delen op Facebook en met elke goede score ontgrendel je het volgende level. In volgende updates moeten er meer thema’s vrijkomen van de huidige drie, die overigens voorzien zijn van vrolijke deuntjes met saxofoon- en mondharmonicaklanken. Helaas zijn er geen highscores-lijsten van jou tegen je vrienden voorhanden in het spel. Wel kan je – natuurlijk – lid worden van de NCRV vanuit de app.

Er is al even een iPhone-app waarmee je fragmenten van Man bijt hond kan terugkijken.

Downloaden: Man bijt hond Zoekertje (gratis, universeel, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 maart 2013, 18:32
Categorieën Games, Nederlandse apps
Onderwerp game

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.