Looks: Nederlandse iPhone-app helpt bij kleding kiezen

De Nederlandse iPhone-app Looks helpt je bij wat je moet aantrekken. Je maakt kledingfoto's in de app en vraagt anderen om advies.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Looks iPhone afbeeldingHet blauwe cocktailjurkje of die sjieke rode voor het gala vanavond? De tijdloze high heels of de hoog-op-de-poten sandaal? Help: je weet echt niet wat je aan moet trekken en er is geen vriendin in de buurt om je met raad en daad bij te staan. Je kan natuurlijk een Whatsappje sturen… of je vraagt om advies in de nieuwe iPhone-apps Looks van een Nederlandse ontwikkelaar. Daarin zet je al je outfits op rij voor jezelf en selecteert er razendsnel twee om feedback op te krijgen van andere gebruikers. Laat anderen de knoop maar doorhakken!

Dit is het idee: je maakt selfies van allerlei kledingstukken of kledingsets die je hebt. Of je kiest voor foto’s waar je zelf niet op staat en maakt kiekjes van je verschillende losse kledingsstukken, dat kan ook. Hoe dan ook voorzie je ze daarna van tags zodat je ze vervolgens makkelijk kan sorteren in de Looks-app: casual, sport, uitgaan, wannahaves, warm of werk? Op het moment dat je twijfelt tussen kledingstukken, druk je rechtsonder in de app op Advies krijgen en selecteer je de verschillende keuzes. Andere gebruikers beoordelen je keuzes dan met likes of loves.

Looks filter instellen Looks tag bij een kledingset

Kom je er nog niet uit, dan kan je zelfs een andere gebruiker benaderen voor een persoonlijke modechat. Met de knop linksboven roep je het overzicht van chats met andere fashionista’s op en waant Looks zich zelfs sociaal netwerk voor modeproblemen en -tips. Het aardige daaraan is dat je zelfs personen die de app nog niet hebben kan benaderen vanuit de applicatie. Het gesprek wordt dan voor de een op een webadres en voor de ander in de app weergegeven.

Downloaden: Looks (gratis, iPhone, iOS 5.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 september 2013, 14:32
Categorieën Lifestyle, Nederlandse apps
Onderwerp kleding

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.