Living Lung voor iPad geeft uitleg over menselijke longen

Living Lung voor iPad leert je kennismaken met menselijke longen, aan de hand van meerdere weergaves. Geschikt voor studenten, patiënten en medische professionals.

living-lung-weergaveLiving Lung is een nieuwe medische app waarmee je meer te weten komt over de werking van je longen. Deze 3D-app kan worden gebruikt om bepaalde ziektes bespreekbaar te maken of als studiehulpmiddel. Ontwikkelaar ISO-FORM heeft een aantal medische illustratoren, animatie-artiesten en programmeurs bij elkaar gebracht en heeft het plan om met behulp van echte CT-scans een reeks medische apps uit te brengen.

Je kunt rondkijken in de longen, ribbenkast en omliggende structuren, zodat je kunt leren hoe het ademhalingssysteem en het omliggende cardiovasculaire stelsel in elkaar steekt. Kleurcodes maken de afbeeldingen extra overzichtelijk.

living-lung-ipadEr staan labels bij om te achterhalen waar bepaalde onderdelen zich bevinden. Je kunt ook onderdelen aantikken, waarna ze oplichten en voorzien worden van een label. Je kunt bijvoorbeeld het longvolume onderzoeken door de ademhalingsfrequentie te veranderen en te zien hoe het longvolume daardoor wisselt. Een metertje toont de veranderingen. Vanwege de HD-beelden is deze app niet te gebruiken op de eerste generatie iPad, wel op de iPad 2 en later.

Downloaden: Living Lung (gratis, iOS 4.3 of hoger)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 november 2012, 20:03
Categorie Geneeskunde
Onderwerp medisch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.