Celsius zet de temperatuur op het homescreen van de iPad

Celsuis is een nieuwe app van ITWC en biedt vernuftig de buitentemperatuur op het beginscherm van de iPhone of iPod Touch. Je kan er het weer van de eerste tien dagen in een onbeperkt aantal plaatsen mee zien.

Celsius voor de iPhone, iPod Touch en iPad appCelsius is een nieuwe applicatie van de International Travel Weather Calculator (ITWC) instantie. Het is een universele app die na eenmalig downloaden op alle iOS-systemen is te gebruiken. Hij ontbeert alle visuele opsmuk maar kent een bijzonder vernuft. Celsius publiceert de huidige temperatuur op het homescreen van de iPad, in de rechterbovenhoek van het icoontje.


De temperatuur in het icoon wordt elk uur automatisch aangepast. Omdat de iPad op die positie echter geen temperaturen in de min kan laten zien, ontvang je ter compensatie desgewenst een push-notificatie die aangeeft dat het vriest.

De app toont verder de weersvoorspelling van de tien eerstvolgende dagen, allen vergezeld van een duidelijk symbool zoals een zonnetje of bewolkt. Daarachter staat de dag- en nachttemperatuur. Vouw een dagtemperatuur open en je ziet de UV-Index, de (maximale) windsnelheid en -richting, de kans op regen en de gevoelstemperatuur. Die laatste moet nog wel even aangepast worden trouwens, want staat nu nog in Fahrenheit in plaats van Celsius. Dat is wel te verklaren: in de Verenigde Staten wordt dezelfde app als Fahrenheit verkocht.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Bij een dagvoorspelling staan vier logo’s. Met één druk op een knop kan je de weersvoorspelling op Facebook of Twitter publiceren. De andere logo’s behoren toe aan een in-app purchase van 79 eurocent. Met een van de logo’s zie je de temperatuurkaart en met de laatste de regenkaart. Van zichzelf zijn ze nogal snel geanimeerd en moeilijk te volgen met een interval van drie uur, maar je kan ze pauzeren om ze beter te bekijken.

Downloaden: Celsius (€0,79)

Reacties: 12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.