LinkedIn lost agendaprobleem in iPhone-app op

LinkedIn heeft een update van de iPhone-app uitgebracht. Daar in is de agenda-optie aangepast. Eerder vandaag kwam LinkedIn in het nieuws omdat teveel afspraakgegevens werden gedeeld.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

linkedin calendarLinkedIn werd vandaag getroffen door twee behoorlijke problemen: de iPhone-app bleek ongevraagd allerlei agendagegevens naar de LinkedIn-servers te versturen en er bleken 6,5 miljoen wachtwoorden van gebruikers gelekt. LinkedIn had de hele dag nodig om zojuist te bevestigen dat de wachtwoorden inderdaad zijn gelekt. En het probleem van de iPhone-app is inmiddels ook opgelost met een tussentijdse update. In de App Store-omschrijving wordt eufemistisch gesproken over “improvements in calendar”.

Eigenlijk was die tussentijdse update in de ogen van LinkedIn helemaal niet nodig. Er was immers sprake van een opt-in systeem en wie zijn agenda wilde delen moest de extra ‘features’ maar op de koop toe nemen.

De LinkedIn-app kan sinds kort afspraken uit je agenda tonen. Best handig, want de app toont ook meteen met wie je een afspraak hebt en toont een snelkoppeling naar de LinkedIn-pagina van je gesprekspartner. Zo kun je voorafgaand aan de afspraak even snel kijken wat iemand in een ver verleden heeft gedaan. De app stuurde echter ook allerlei details uit je agenda mee: wachtwoorden en inbelnummers van teleconferentiesessies, meetingnotities, tijdstippen en andere informatie die nuttig zijn voor de gebruiker, maar waar LinkedIn niets mee te maken heeft. Je kon wel kiezen voor opt-out, maar dan werkte het raadplegen van de agenda niet meer. Het probleem is nu dus opgelost. LinkedIn besteedde wel twee blogpostings aan de gelekte wachtwoorden, maar het privacyprobleem met de agenda werd afgedaan met “een paar artikelen in de pers die zich druk maken over hoe je gegevens worden gebruikt”.

Downloaden: LinkedIn

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 juni 2012, 12:12
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerp linkedin

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.