Linkedin koopt iOS-nieuwsapp Pulse voor 90 miljoen dollar

Linkedin heeft nieuwsapp Pulse gekocht. De app heeft 30 miljoen gebruikers en er werd 90 miljoen dollar voor de overname betaald.

linkedin pulseLinkedin heeft vanavond een grote slag geslagen: ze hebben de bekende nieuwsapp Pulse gekocht. Er gingen de afgelopen anderhalve week al geruchten dat Linkedin geïnteresseerd zou zijn. Pulse verzamelt nieuwsartikelen over diverse onderwerpen en toont dit in een overzichtelijke interface. De app heeft volgens de makers 30 miljoen gebruikers die dagelijks meer dan 10 miljoen artikelen lezen. Die gebruikers zijn blijkbaar nogal wat waard, want Linkedin heeft volgens AllThingsD maar liefst 90 miljoen dollar betaald voor de overname. Wie dat wil, kan de Pulse nog gewoon downloaden uit de App Store.

Voor Linkedin is het een manier om meer te zijn dan een vergaarbak voor cv’s. Het bedrijf nam eerder al Dan Roth (voorheen Fortune en Wired) in dienst om te zorgen dat er op Linkedin ook interessante content te vinden is. De zakelijke netwerksite schakelde daarom een Influencer-programma in, waarbij interessante mensen uit zakenleven, politiek en amusement artikelen schrijven voor de site. Verder legt Linkedin de nadruk op netwerkfuncties, bijvoorbeeld door leuke wetenswaardigheden met je zakelijke vrienden te delen. De aankoop van Pulse ziet SVP Product and User Experience Deep Nishar als een manier om van Linkedin een professioneel publicatieplatform te maken.

We believe LinkedIn can be the definitive professional publishing platform – where all professionals come to consume content and where publishers come to share their content. Pulse is a perfect complement to this vision.

Meer content op de website betekent ook dat mensen meer redenen hebben om op de site rond te hangen, waardoor Linkedin meer kan verdienen aan advertenties. Pulse was eerder met Yahoo, Microsoft en Amazon in gesprek over een overname. Pulse is opgericht door voormalig Stanford-studenten Ankit Gupta en Akshay Kothari, die hieronder op de foto te zien zijn.

Downloaden: Pulse (gratis, universeel, iOS 5.0+)

DeepandPulseTeam

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 april 2013, 22:45
Categorie Nieuws
Onderwerp linkedin

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.