Timer.: multitasken met timers op iPhone en iPad

Timer. Gratis is een nieuwe timers-app voor de echte multitasker. Je kan subtaken toewijzen aan timers en ze tegelijk laten lopen.

Timer. iPhone iPadHet klinkt een beetje vreemd, maar er zijn weinig apps zo tijdloos op de iPhone als timers. Applicaties met aftellers en stopwatches zijn er al sinds het bestaan van de App Store en nog steeds is de komst ervan amper afgeremd. Timer. Gratis is een nieuwe speler op de markt, uitgevoerd in het Nederlands. Je kan er allerlei timers tegelijk mee instellen, en kan daarbij ook subtaken per timer invoeren. Zo is de applicatie handig voor bijvoorbeeld multitasken in de keuken.

Standaard heeft Timer. Gratis al vijf voorbeelden voor je op rij gezet, zodat je een goede eerste indruk krijgt van de app. Je kan kiezen uit drie weergaven: een timer met alle subtaken op een pagina, een overzicht waarop alle taken onder elkaar staan en een pagina waarop alle timers als app-pictogrammen naast en boven elkaar staan. In elk overzicht zie je aan een roze rondje dat een timer loopt; een groene is niet geactiveerd. Bovenaan elke timer zie je de beschrijving van de laatste subtaak en hoe lang die nog loopt. Een roze statusbalk helpt je een snelle indicatie te geven, als de tijd aflezen te lang duurt. Vanzelfsprekend komen de gegevens wat duidelijker naar voren op het grotere iPad-scherm.

Timer. multitasken met timers iPhone Timer. Gratis iPhone subtaken

Elke taak die automatisch afloopt, laat een geluid horen en geeft een melding. Daarna begint de volgende subtaak binnen een timer. Zo blijft alles automatisch doorlopen zonder er omkijken naar te hebben. Een timer met subtimers toevoegen is geen moeite, bewerken evenmin. Je kan de namen invoegen, tijden per subtaak en van de overkoepelende timer en je kiest een alarmgeluid. In de instellingen geef je aan of de iPhone in standby mag vallen of niet.

Timer. Gratis is de net uitgebrachte gratis te downloaden versie van het iets eerder uitgebrachte Timer.. De gratis versie laat na een tijdje reclame onderin beeld zien, in de volledige versie heb je daar niet mee te maken.

Downloaden: Timer. Gratis (gratis, met reclame, universeel, iOS 5.0+)
Downloaden: Timer. (€0,89, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 april 2013, 20:55
Categorieën Diensten, Productiviteit

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.