Brewster-contactenapp heeft nu toegang tot iPhone-adresboek

Brewster is een adresboekapp

brewster-fotoBrewster is een adresboek-app die afgelopen oktober in de App Store verscheen. Toen werd in de reacties al het alternatief Cobook genoemd, dat onder Mac-gebruikers wat populairder is. Bij deze en andere apps zoals Savi People en Contaqs heb je altijd het probleem: Zijn mijn contactgegevens wel veilig? En waarom zit er altijd een koppeling met Facebook in? Bij Brewster is die vraag nu extra actueel nu de update integratie met je iPhone-contactenlijst biedt.

Gelukkig ben je verplicht om Brewster met Facebook te koppelen. Je kunt in de app ook aangeven dat je met je Twitter-account wilt koppelen, waar heel wat minder privacygevoelige informatie te halen is. Eigenlijk is het vreemd dat Brewster nog geen toegang had tot je iPhone-adresboek. Vóór de update kon je contactinfo halen uit Facebook-vrienden, Twitter-volgers, LinkedIn-profielen, Gmail-accounts en Foursquare-contacten. Nu wordt het ook mogelijk om gegevens uit je iPhone-adresboek in te lezen. Maar dat is ook meteen het gevaar. Heel wat mensen zullen in hun adresboek de invloed van Facebook hebben gezien: allerlei contactgegevens worden zonder te vragen toegevoegd en in je agenda verschijnen opeens verjaardagen van Facebook-vrienden die je maar vaag kent.

brewster-contactenappHet doel van Brewster is om de chaos in contactinformatie op te ruimen. Maar het kan natuurlijk ook het omgekeerde effect hebben: een uniform adresboek waar alle contactinformatie van allerlei sociale netwerken is samengevoegd, maar waardoor je adresboek uit z’n voegen barst van contactinfo waar je niet op zat te wachten. Gelukkig grijpt Brewster niet zo ingrijpend in: het maakt in je adresboek een aparte groep aan, die je later ook makkelijk weer kunt verwijderen. Brewster synchroniseert ze niet via iCloud, zodat je adresboek ook op andere apparaten opeens totaal onherkenbaar is geworden.

Het doel is om persoonlijke profielen te maken, waar je alle benodigde info terugvindt: verjaardagen, nieuwe baan, telefoonnummers en dergelijke. Op dat punt kan Brewster handig zijn. Ze beloven dat ze slimme algoritmes gebruiken waardoor je er ook écht iets aan hebt. De vernieuwde versie van de app bevat ook betere zoek- en navigatiemogelijkheden.

Downloaden: Brewster Address Book (gratis, iPhone, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 januari 2013, 15:53
Categorie Productiviteit
Onderwerp adresboek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.