Lego Harry Potter: Years 5-7 vandaag voor bijna niks

Het avonturenspel Lego Harry Potter: Years 5-7 is tijdelijk flink afgeprijsd voor de iPhone, iPod touch en iPad. In de game speel je als Harry, Ron en Hermelien in de laatste drie boeken of vier films van de serie.

Lego Harry Potter Years 5-7 iPhone headerSinds de invoering van de App Store, zijn de Amerikaanse feestdagen een stuk relevanter geworden voor ons Nederlanders en Vlamingen. In de aanloop van 4 juli, de Amerikaanse onafhankelijkheidsdag, zijn talloze games vandaag al drastisch in prijs verlaagd. De opvallendste in het assortiment: het avonturenspel Lego Harry Potter: Years 5-7, dat tijdelijk is afgeprijsd van 3,99 euro naar 79 cent.


In de jaren 5 tot en met 7 keer je als Harry, Ron en Hermelien terug naar Zweinstein, in de periode van de schooljaren uit de boeken waarin het er allemaal wat minder onschuldig aan toegaat. Visueel refereert het spel aan de films, en dus herken je personages, omgevingen en situaties uit de films die eerder al in de bioscoop schitterden – maar dan opgebouwd uit Lego.

Lego Harry Potter gevecht tegen slangIn de veelal lange levels spring, ontdek en verken je, ga je op zoek naar puzzels en oplossingen om ruimtes verder te komen en kom je in aanraking met vijanden die een verschillende spreuk vereisen. Die spreuken kan je selecteren op dezelfde manier als je tussen personage wisselt. Als je een level uitspeelt, kan je het daarna herspelen in de Free Play-modus met alle personages die je hebt vrijgespeeld. Zo kan je bijvoorbeeld zwart-rode schatkisten open maken met Voldermort.

Lego Harry Potter: Years 5-7 is behalve een uitgebreid, ook een uitermate goed verzorgd spel. De levels worden ingeleid door prachtige Lego-animaties gebaseerd op echte filmfragmenten en tijdens het spelen hoor je orkestrale muziek. Als je wilt, kan je voor 79 cent extra in het spel nog een duelleer-modus vrijkopen, waarin je man-tegen-man spreukgevechten tussen bijvoorbeeld Harry en Malfidus kan uitvoeren. Je hebt de films niet nodig om het spel te waarderen, maar het helpt wel.

Lego Harry Potter: Years 5-7 heeft in de Nederlandse App Store een gemiddelde van 4,5 ster uit 103 beoordelingen. Wij beloonden het spel eerder dit jaar met de titel Game van de Week.

Downloaden: Lego Harry Potter: Years 5-7 (tijdelijk €0,79, was €3,99, universele app)

De App Store-omschrijving van Lego Harry Potter Years 5-7 is uitgevoerd in het Deens. Desondanks is het spel zelf in het Engels te spelen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 juli 2012, 15:11
Categorie Games
Onderwerpen game, harry potter, lego
2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.