Leeskr8 vindt leuke boeken voor VMBO-leerlingen

De Nederlandse applicatie Leeskr8 helpt VMBO-leerlingen op weg een goed en bijpassend boek uit te zoeken om te lezen of te verslaan voor een schoolverslag. De app geeft je antwoord nadat je 12 keer kiest uit je favoriete foto.

Leeskr8 iPhone iPod touch iPad foto kiezenDe bibliotheken van Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht hebben het gezamenlijke project Leeskr8 opgezet om VMBO-leerlingen te enthousiasmeren voor het lezen van boeken. Het project dat al bestond uit een website, is nu als app overgewaaid naar de iPhone en iPod touch. In de applicatie kies je twaalf keer uit twee foto’s. Aan de hand van je keuzes wordt opgemaakt van welke type boeken je houdt en daarna zie je meteen welke suggesties daarbij horen.

Je kiest de foto’s steeds op basis van welke afbeelding je leuker vindt. Leeskr8 overzicht van boekenZo kies je soms tussen een appel en een (gebakken) ei, tussen een konijn en een depressieve vrouw, tussen een gebarsten ruit of een roos. De test is elke keer anders en daarom kunnen ook de peilers van wel type verhalen je leuk vindt, elke keer anders zijn. In hoeverre je naar een type boek neigt, zie je aan de staven aan het eind van de test. Daarna krijg je een selectie boeken in de verschillende categorieën voorgeschoteld. Één boek in de derde categorie, drie boeken in de voornaamste.

Van elk boek zie je de cover, het ISBN-nummer, hoe het heet, de auteur en een korte beschrijving van het boek. De boeken dien je elders te bestellen of bij de bibliotheek te lenen – er staan geen verwijzingen naar webshops bij bijvoorbeeld. Ook een mogelijkheid om boeken als favoriet te markeren, ontbreekt.

Downloaden: Leeskr8 (gratis, universele app)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 maart 2012, 21:45
Categorieën Boeken, Nederlandse apps, Onderwijs
Onderwerpen boeken, school, voorlezen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.