Bieb krijgt flinke update: leengeschiedenis en boekenreviews

De Nederlandse iPhone-app Bieb is voorzien van een grote update. Je kon hem al gebruiken als virtuele bibliotheekpas, maar na de update is het ook een boekenclub met recensies en de optie zelf recensies te schrijven.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Bieb bibliotheek iPhone iPod touch boeken lenenDe Nederlandse applicatie Bieb was al een handige toepassing waarmee je geleende boeken bij bibliotheken op tijd kon terugbrengen met een pushmelding op je iPhone. Met ingang van de nieuwste update heeft de applicatie er echter een behoorlijke functionaliteit bij gekregen. Het is nu mogelijk om geleende boeken te recenseren in de app en je kan ook andere recensies van boeken teruglezen. In potentie is Bieb dus niet alleen meer een backup van je virtuele bibliotheekpas, maar ook een boekenclub.

Wie het beoordelen van boeken kan waarderen, zal ook blij zijn met de nieuwe leengeschiedenis in de applicatie. Bieb boeken lenen met recensiesIn een overzicht zie je welke boeken je eerder hebt geleend bij een of meerdere bibliotheken. Op de pagina’s van die boeken kan je de recensies lezen en schrijven. Ook als je op zoek bent naar boeken met de zoekfunctie, stuit je op de geschreven beoordelingen. Die kunnen eveneens voorzien worden van een waardering van 1 tot 5 sterren.

Er zijn meer verbeteringen in versie 1.2 van de app. Er zijn kleine wijzigingen in de vormgeving, de app is sneller geworden en als het goed is, worden er nu geen foute covers meer bij boeken geladen. Het zijn kleine aanpassingen op een basis die al vanaf het begin stond. Bieb van Hans Pinckaers werkt samen met de meeste openbare bibliotheken in Nederland. Boeken die je leent, worden opgesteld in de app en je kan zelf alarmmeldingen instellen wanneer de app je waarschuwt voor het verstrijken van de leendatum. Als je zoekt op boeken, zie je meteen of die voorhanden zijn in je bibliotheek. Eveneens kan je meerdere lidmaatschappen invoeren.

Downloaden: Bieb (€1,59)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 april 2012, 14:21
Categorie Naslagwerken
Onderwerpen bibliotheek, boeken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.