Layar voor iPhone terug in de App Store

Layar is terug in de App Store. Met een compleet vernieuwde engine zou de applicatie lichter, stabieler en sneller moeten zijn. Er zitten nu bijna 400 layers in en dat worden er meer nu Layar de mogelijkheid van betaalde content heeft opengezet.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

layar iphone terugNa een afwezigheid van een paar weken is Layar terug in de App Store in een lichtere en snellere versie. Layar 3.0.2 biedt voor gebruikers op het eerste gezicht geen vernieuwingen, maar lost achter de schermen problemen met herhaaldelijk crashen van de applicatie op. Bij Layar kijk je via de iPhone-camera rond in je omgeving.

Daarbij zie je objecten zoals UFO’s en hamburgers geprojecteerd in het beeld (zie foto hieronder), zodat je bijvoorbeeld de locaties van UFO-verschijningen en fastfoodrestaurants makkelijk herkent. Je hebt een iPhone 3GS nodig om Layar te kunnen gebruiken, omdat de applicatie moet weten in welke richting je kijkt. Alleen de iPhone 3GS is voorzien van een digitaal kompas om je kijkrichting te bepalen. Kun je niet kiezen welke layer interessant is, dan vind je onder het kopje Popular alle veelgebruikte layers. Je kunt ook zoeken op basis van trefwoord. Bij elk filter kun je de instellingen aanpassen. Er is ook interactie met de Points Of Interest (POI’s) mogelijk.

layar screens

De nieuwe versie van Layar heeft een compleet vernieuwde engine, waardoor de applicatie lichter, stabieler en sneller is. Als talen worden Nederlands, Duits, Frans, Italiaans en Engels ondersteund; in toekomstige updates zullen nog meer talen worden toegevoegd. Bijna 400 layers zitten nu in de applicatie en dat zullen er nog veel meer worden, want Layar kondigde tijdens Mobile World Congress aan dat uitgevers en producenten nu ook betaalde Augmented Reality-content kunnen toevoegen. Ook is er een overeenkomst gesloten met een bekende telefoonfabrikant om Layar op telefoontoestellen voor de massamarkt beschikbaar te stellen. Welke aanbieder dat is, is nog niet bekendgemaakt. Samsung en LG leveren de Layar Reality Browser overigens al mee op hun Android-toestellen.

Downloaden: Layar voor iPhone (gratis – iPhone 3GS vereist)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 mei 2013, 15:11
Categorieën Navigatie, Nederlandse apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.