Infomaps Rail Rotterdam: offline OV-kaarten op de iPhone

Infomaps Rail Rotterdam bevat een offline plattegrond van de metro-, Randstadrail- en treinroutes in en rond Rotterdam. Je kunt snel op de kaart zien waar je kunt overstappen.

infomaps rotterdam iconInfomaps Rail Rotterdam is een nieuwe applicatie van de makers van Infomaps. Deze applicatie bevat een offline kaart van het openbaar vervoer in en rond Rotterdam. Net als bij de eerder uitgebrachte applicatie Infomaps Amsterdam heeft de weergave van de kaarten een mooie, eigen vormgeving gekregen. De kaarten tonen metro-, Randstadrail- en treinroutes, met aanduiding waar je kunt overstappen. De GPS-functie toont welke ov-halte het dichtst in de buurt is. Geselecteerde haltes staan op de kaart gemarkeerd, zodat je in één oogopslag kunt bepalen wat de slimste route naar je bestemming is. Infomaps Rail Rotterdam bevat alleen een plattegrond en geen reis- of vertrektijden.

Je kunt favoriete stations opslaan om ze later sneller op te zoeken. De meeste functies zijn offline beschikbaar, maar heb je een internetverbinding dan komen er nog twee extra functies bijn, namelijk de kaartweergave van Google Maps en een webweergave in de app. Grafisch ziet de applicatie er prima uit, maar of dat genoeg is om kopers over te halen om er €1,59 voor te betalen? Voor sommige gebruikers zal de app wat teveel beperkingen hebben: geen buslijnen, geen dienstregeling en geen informatie over omliggende gemeenten.

Downloaden: Infomaps Rail Rotterdam (€1,59)

rail rotterdam

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 maart 2010, 16:18
Categorie Reizen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.