Weather On: weer-app voor iPhone 5 met voorspelling als push

Weather On is een gloednieuwe weer-app voor de iPhone die nu al is geoptimaliseerd voor het 4" inch scherm van de iPhone 5. De applicatie voert een interface die doet denken aan Windows Phone én Android.

Weather On iPhone iPod touch iPhone 5 weer-appDat duurde niet lang: de eerste weer-app in het bijzonder toegespitst op de iPhone 5 is alweer in de App Store verschenen. Weather On draait ook prima op iPhones met een kleiner scherm, maar biedt dan minder ruimte voor de wallpapers die je op de achtergrond ziet. De gratis applicatie biedt de mogelijkheid de temperatuur in je homescreen te zetten en kan je elke ochtend een pushbericht geven met de weersverwachting die dag. Opvallend is dat de applicatie qua uiterlijk aan Windows Phone doet denken.

Weather On weekoverzichtDat is niet louter het gevolg van het grotere scherm dat de iPhone 5 heeft ten opzichte van de iPhone 4S en voorgaande modellen, maar is vooral te danken aan de visuele stijl van Weather On. De app voert vierkante, bewegende blokjes die in verschillende, consistente formaten. Ze schuiven net als bij de Metro-interface van Windows Phone sjiek het beeld in. Tegelijk wordt er veel gebruik gemaakt van transparante onderdelen zodat je de achtergrond er nog goed achter kan zien, iets wat weer-widgets op Android kenmerkt. Ook qua tabbladen onderin het scherm is Weather On geen typische iPhone-app: de tabbladen zijn kleiner dan gebruikelijk en bevatten geen pictogrammen, maar simpelweg tekst: simple, now, all, hour en week.

De Engelstalige applicatie is met geen mogelijkheid van het AM-PM tijdsstelsel te krijgen en dat is meteen het grootste minpunt van de app. Voor de rest is de applicatie vooral even wennen: zeker als je geen 1,59 euro in-app betaalt voor het verwijderen van de reclame en de blokjes die je wijzen op de Premium-mogelijkheden, is het scherm erg druk. Maar ook daarna zijn er nog genoeg vakjes in beeld. De Now-weergave bevat bovenin het scherm groot het type weer, de temperatuur en gelijkenis met gisteren (leuk!), de uv-straling, luchtvochtigheid, zichtbaarheid, windsnelheid, de luchtdruk, het dauwpunt, zonsopkomst en zonsondergang, maansopkomst en -ondergang, het tijdstip en de huidig geselecteerde locatie. Allemaal in een apart kader. De Simple-weergave is er niet voor niets: die laat in één oogopslag in vier gecentreerde vakjes zien wat het weertype is, hoe warm het is, het tijdstip en de locatie.

Weather On alarmmelding weerverwachtingDe All-pagina bevat een overzicht van nu, vandaag, het weer per dagdeel morgen en een weekoverzicht. Daarvan zie je alleen de eerste twee dagen in de gratis versie overigens. De Hour-pagina is zonder restricties en laat per uur het weertype, de regenkans, de hoeveelheid regen in millimeter en de temperatuur zien. Dat doet het in een overzichtelijke tabel met alle gegevens per uur naast elkaar, vanaf het huidige moment tot een dag later. Een prima overzicht. Het weekoverzicht in het laatste tabblad doet hetzelfde per dag in plaats van per uur.

Weather On schittert zowel op het gangbare iPhone-scherm als op het nieuwe grote scherm van de iPhone 5. Met name als je 1,59 euro hebt betaald voor het Premium-pakket, komt de applicatie met een scala aan achtergronden en de weggehaalde reclame, echt tot zijn recht. Je kan zelf kiezen of de achtergronden willekeurig of op basis van het weer geladen worden. Daarnaast geeft de in-app aankoop toegang tot een weekverwachting en de mogelijkheid om meerdere weersverwachtingen te versturen als pushbericht. Is Weather On gratis al de moeite waard; met de in-app aankoop is het een van de fraaiste weer-apps op de iPhone.

Downloaden: Weather On (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 september 2012, 14:09
Categorie Het weer
Onderwerp weerbericht

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.