kpn opweg

KPN OpWeg: online iPhone-navigatie van KPN gratis te proberen

KPN heeft de navigatiesoftware KPN OpWeg uitgebracht. Met deze software kun je 7 dagen gratis navigeren, daarna moet je voor €3,50 of €5 per maand een abonnement afsluiten.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

kpn opwegKPN heeft navigatiesoftware voor de iPhone en iPod touch uitgebracht. De gratis te proberen software bevat rijstrookassistentie, flitspalen, waarschuwingen bij overtreding van de maximale snelheid en verkeersinformatie. T-Mobile bracht al eerder navigatiesoftware op basis van Navigon uit. Deze app is gratis voor klanten van T-Mobile, maar bij KPN is gekozen voor een andere constructie: klanten kunnen het 7 dagen gratis proberen. Daarna betaal je 3,50 euro per maand voor een standaard abonnement en 5 euro per maand voor KPN OpWeg Premium.
KPN heeft gekozen voor navigatiesoftware waarbij je steeds een internetverbinding moet hebben om te navigeren. De kaarten zijn dus niet offline beschikbaar. De app is daardoor maar 6 MB klein, terwijl vergelijkbare apps al snel een installatiebestand van 1,5 GB vergen.


kpn opweg wandelenKPN OpWeg Premium bevat de volgende extra functies:

  • Kaart en routebeschrijvingen, inclusief gesproken navigatie in Europa.
  • Rijstrookassistent.
  • Weergave van snelweg-afritten en borden, zoals in de werkelijke situatie.
  • Weergave van maximumsnelheid plus waarschuwing.
  • Weergave van afstand tot flitspalen.

De keuze voor software waarbij je steeds een internetverbinding moet hebben, heeft als voordeel dat de kaarten live worden opgehaald en daardoor altijd actueel zijn, maar het kost wel dataverkeer – ook in het buitenland. KPN meldt dat OpWeg maar weinig data kost: op een route van 200 kilometer ben je volgens de operator maar 0,04 MB kwijt (maar let op dat dataverbruik in het buitenland vaak in blokken naar boven wordt afgerond).

opweg-navigatie

kpn-opweg-screenshots

De app informeert over interessante locaties in de buurt en is geschikt voor zowel automobilisten als voetgangers en fietsers. De interessante plaatsen kun je vanuit de app delen via sociale media, er is weersverwachting van je locatie beschikbaar en je kunt bestemmingen via de website kpnopweg.com inplannen en vervolgens naar je mobiele telefoon sturen. Erg compleet dus, maar om te kunnen profiteren van alle mogelijkheden ben je wel 60 euro per jaar kwijt, plus de eventuele datakosten.

Een andere bijzonderheid van deze oplossing is dat je per kalendermaand betaalt. Besluit je om op de 20e van de maand een abonnement te nemen, dan loopt deze tot het eind van de maand. Je betaalt dan een evenredig bedrag, dus geen 5 euro maar 1,61 euro. De software is gebaseerd op de navigatie-oplossing van WisePilot van het tamelijk onbekende bedrijf Zweedse bedrijf Appello Systems en werkt met NAVTEQ-kaarten. Let op dat je bij het opstarten van de app niet op een Wi-Fi-netwerk aangesloten mag zijn. Dit is bedoeld om te controleren of je wel een KPN-simkaart hebt.

kpn-opweg Wi-Fi kpn-opweg klanten

Tipgever: Oguzhan

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

86 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.