iculture-nederlandse-apps
Nederlandse Apps

Kontakt: Nederlandse app toont je telefoonboek in grafieken

Kontakt is een geinige app van de Nederlander Leo van der Veen die je telefoonboek op de iPhone visualiseert in grafieken, tabellen en schema's. Ook wordt elk telefoonnummer erin afgespeeld als een liedje.

Kontakt iPhone-app telefoonnummers gevisualiseerdTurfstreepjes, grafieken, diagrammen en de totale optelsom van een telefoonnummer. Het zijn een paar van de bijzondere manieren waarop de Nederlander Leo van der Veen je telefoonboek op de iPhone weergeeft. Met zijn applicatie Kontakt worden de nummers automatisch vertaald in de verschillende tekeningen. Door volgende of vorige te kiezen kan je een nummer op verschillende manieren weergeven. Ook maakt de app van elk nummer een liedje.

Verwacht daarbij geen potentiële Top 40-hits hoor. Nummers worden afgespeeld in tonen die overeenkomen met de cijfers. Een hoger cijfer is een hogere noot en als je flink wat hoge cijfers in je telefoonnummer hebt zitten, mag je de Paracetamol tegen de hoofdpijn alvast wel bij de hand houden.

Kontakt is natuurlijk bedoeld als grapje. Het is gewoon een keer geinig om je telefoonnummers eens anders dan anders te zien en ritmes te ontdekken in de grafieken en tekeningen die aan de cijfers gekoppeld zijn. Dat zal met een beetje inzicht bij de meeste schema’s overigens geen enkel probleem zijn. Als je een persoon een andere tekening toekent en dan teruggaat naar het overzicht, wordt je wijziging doorgevoerd. Zo kan je je hele contactenlijst visualiseren. Er is geen zoekfunctie voor nummers, maar met het letteroverzicht rechts kan je wel snel naar een voorletter. Vanuit de persoonspagina kan je een persoon bellen of sms’en. Je wordt dan doorgestuurd naar de eenvoudige toepassingen die Apple er zelf al voor heeft verzonnen.

Downloaden: Kontakt (€0,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 december 2011, 18:15
Categorieën Diensten, Nederlandse apps
Onderwerpen contacten, nederlandse apps, telefoongids

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.