Kobo en Kindle voor iOS nu geschikt voor kinderboeken en stripboeken

Kindle en Kobo voor iPad zijn beide aangepast. Je kunt met beide apps nu grafisch rijke boeken lezen, zoals kinderboeken en stripboeken.

kobo stripsE-bookaanbieders Amazon en Kobo hebben updates van hun iOS-apps uitgebracht. In beide apps kun je voortaan stripboeken, kinderboeken en andere boeken met grafisch rijke content lezen. Kobo is een in Toronto (Canada) gevestigde aanbieder van ebooks. Naast de optie om stripboeken te lezen (zie hiernaast) is er speciaal voor kinderen een functie toegevoegd om mee te lezen, terwijl een voorleesstem de tekst opleest.

Boeken met geïntegreerde video en audio zijn voortaan ook mogelijk. De iPad-app heeft een nieuw icoontje gekregen, bevat een overkoepelende zoekfunctie om alle boeken tegelijk te doorzoeken en heeft een iets gewijzigde interface gekregen. Leuk aan de Kobo-app is dat je ook statistieken over je leesgedrag te zien krijgt.

De Kindle-app van Amazon (zie hieronder) kreeg vandaag ook een update. In versie 3.1 kun je stripboeken en andere boeken met geïllustreerde content lezen, waaronder kinderboeken. Er zijn volgens Amazon meer dan 1.000 geïllustreerde titels beschikbaar, van Curious George tot Batman en Superman. De leeservaring is ook verbeterd: in de iPad-app zijn de marges smaller geworden en de leesmenu’s zijn naar boven verhuisd, terwijl Kobo ze juist naar rechtsonder had verplaatst. De nieuw toegevoegde zoekfunctie kan titel of auteur doorzoeken.

kindle kinderboekBij beide apps kun je de boeken niet meteen vanuit de app kopen. Kobo en Amazon omzeilen hiermee de 30%-afdracht aan Apple. Je gaat naar de websites van respectievelijk Kobo en Amazon, waar je de boeken aanschaft. Als je daarna de app opent met dezelfde inloggegevens zullen de boeken vanzelf verschijnen op je digitale boekenplank.

Downloaden:

  • Kobo (universeel, gratis)
  • Kindle (universeel, gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 juni 2012, 15:56
Categorie Boeken
Onderwerpen boeken, kindle, kobo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.