Kleuterdoolhof 123: iPad-doolhofspel voor kinderen van 2 tot 6 jaar

Kleuterdoolhof 123 is een collectie van 20 doolhoven, bedoeld voor kleuters. Kinderen moeten de weg naar de uitgang vinden, met in elk doolhof een leuk verhaal met animaties.

kleuterdoolhof 123 icoonKleuterdoolhof 123 is een doolhof voor kleuters, die hun weg moeten vinden naar de uitgang. Achter elk doolhof zit een verhaal: je moet met de ambulance naar het ziekenhuis rijden, een klein beertje helpen om de weg naar huis te vinden of je wandelt met een alligator door de riolen van de stad. Ieder doolhof is daardoor steeds een ander avontuur, met allerlei personages en animaties. De doolhofspelletjes in de app Kleuterdoolhof 123 worden in elk level moeilijker. Je kunt klappende zeeleeuwen, zeilende geiten, verloren welpen, vriendelijke mummies en meer tegen.


Het idee is dat kinderen allerlei dingen ontdekken tijdens het zoeken van de uitgang. Er zit een hintfunctie in voor de allerkleinste kinderen: je kunt op het scherm tikken om in één oogopslag de weg naar de uitgang te zien.

doolhof kleutersKinderen leren volgens de ontwikkelaar met dergelijke doolhofspelletjes om problemen op te lossen, concentratievermogen te verbeteren en geduld uit te oefenen. Door de doolhoven af te drukken op de printer en met pen en papier de weg naar de uitgang te tekenen leert een kind bovendien schrijfvaardigheden. Er zitten 20 doolhoven in de app, elk met een eigen 20 achtergrondmuziekjes, geschikt voor kinderen tot 6 jaar.

Het icoontje met de muis en het kaasblokje doen misschien denken aan Spy Mouse, maar hij is toch nét iets anders.

Downloaden: Kleuterdoolhof 123 (€1,79, iPad, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.