Jotly: nu echt álles recenseren op de iPhone

Met Jotly is er eindelijk een iPhone-app waarmee je echt álles kan recenseren. Van je kat die af en toe scheetjes laat tot een weggegooid condoom dat niet matcht bij de straatstenen: Jotly werd van een grap een app.

Jotly alles recenseren op iPhone iPod touchOp 17 oktober was Jotly nog een grap. Een groep medewerkers van ontwikkelaar Firespotter Labs nam voor de grap een promovideo op van een applicatie waarmee je álles kon recenseren. De app zou er niet komen. Maar na het succes van Oink en een overdosis aan soortgelijke nieuwe applicaties als Stamped en Tiny Review, is hij er nu wel. In principe kon je in die apps al alles recenseren, maar de cultuur op de nieuwe sociale netwerken is er niet echt naar. De producten achter recensies worden ingedeeld in categorieën en samengestelde lijsten zorgen ervoor dat er vanzelf een serieuze beoordelingshiërarchie ontstaat. Zoniet Jotly. Dat is nog steeds een grap.

Ontdaan van alle categorieën en verplichte informatie die je moet invullen, stelt Jotly iedereen in staat alles te recenseren. Foto maken, titel erbij, een beoordeling van A+ tot F- en eventueel een beschrijving. Jotly recenseer alles recente recensies

In de app zijn meerdere zoekcriteria te vinden waarop je recensies kan vinden. Standaard staat hij op recensies in de buurt, maar als je recente items, most liked of most comments bekijkt, zie je dat het los gaat op Jotly. De raarste dingen worden gerecenseerd, van het huidige uitzicht vanaf een flatgebouw (‘vrolijker kan ik niet van een uitzicht worden, een A’) tot de eigen kat (‘in principe lekker knuffelig, maar hij maakt me wakker om 4 uur ‘s nachts en likt zijn eigen kont voor mijn neus. Bah. C-‘). Een enkele zoutstick, het batterijniveau van een laptop, een opgegeten maaltijd, een plant op de straathoek die er een beetje grappig uitziet en een smerig toetsenbord dat nog wel goed werkt. Jotly is de recensiecultuur op de hak genomen en levert al snel een flinke grijns op bij het doornemen van andermans beoordelingen.

Als app steekt Jotly vrij simpel in elkaar. Jotly aardbeiensapDe mogelijkheid om met één knop te wisselen tussen nabije, actuele, gewaardeerde en zelf gegeven beoordelingen is subliem en een kans die bijvoorbeeld Stamped zomaar heeft laten liggen. Alle recensies zie je onder elkaar in een lijst in een soort horizontale thumbnail met de beschrijving intact. Druk op een recensie en hij vergroot meteen in de lijst uit, inclusief likes en reacties en de mogelijkheid die zelf achter te laten. Een zoekfunctie maakt de recensielijst compleet. Even voor de grap beoordelingen lezen werkt zo erg snel in Jotly. Na de korte periode waarin de app is gemaakt, werkt alles als een trein. De kaartenfunctie die maar vijf recensies wereldwijd laat zien, voorkomt dat Jotly een keiharde B+ krijgt. Het wordt interessant om te zien hoe deze grap zich zal ontwikkelen.

Downloaden: Jotly (gratis)

https://www.youtube.com/watch?v=QIWpbfZHHzc

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 december 2011, 12:02
Categorie Reizen
Onderwerpen oink, recenseren, recensies

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.