Snoox app probeert het weer: een sociaal netwerk voor aanraders

Na het vergaan van Oink, Stamped en Fondu, is Snoox een nieuwe iPhone-app waarin je aanraders kan delen met vrienden en onbekenden.

Snoox nieuwe recensie-app iPhoneApps probeerden het en vergingen: een online platform waarop je dingen aanraadt voor vrienden en onbekenden. Fondu verdween van het toneel, Stamped werd overgenomen door Yahoo vanwege louter de technische kennis en het redelijk succesvolle Oink besloot zelf het bijltje erbij neer te gooien. Snoox is de nieuwe iPhone-app bij de gelijknamige website met persoonlijke aanraders voor anderen. De applicatie gaat verder dan aanraders in eten, boeken, muziek, games en films. Zo kan je ook tips delen over mode, kinderartikelen, interieurs, locaties, tech, uitgaan en reizen.

Snoox proberen zonder de dienst te koppelen aan Facebook is geen probleem. De Skip it-functie op de welkomstpagina toont meteen wat je van de app kan verwachten: een timeline met de laatste toevoegingen binnen een rubriek rechts, en de rubrieken zelf links. Het valt meteen op dat Snoox een beetje priegelig is. Met name de letters van rubrieksnamen kunnen groter. De grootte aanpassen behoort helaas niet tot de mogelijkheden.

Ex-gebruikers van Oink zullen meteen hun draai vinden in de app. Met de menubalk onderin bekijk je de Feed, zoek je of voeg je een aanrader toe. De app zoekt naar bestaande aanraders waarbij je de jouw mening. Iedereen kan zo reageren op een aanrader en ook likes geven aan andere commentaren. Je kan een aanrader toevoegen met een nieuwe foto, met een foto uit je fotoalbum of met informatie van het internet.

Het aandragen gaat op dit moment nog niet lekker: de app heeft in onze test moeite met het vinden van foto’s bij het onderwerp, en zonder mogen we geen nieuw item toevoegen. Ook het verbinden met Facebook werkt niet goed: De app blijft bij ons vastzitten in een laadanimatie, waardoor we niet mogen reageren op andere aanraders. De ontwikkelaar weet het probleem: zij stelt dat Snoox op de iPhone nog ‘echt’ moet worden gelanceerd en dat het daarom nog niet kan. Voorlopig kan je dus alleen aanraders van anderen zien.

Snoox iPhone timeline alles Snoox resultaten filteren op afstand

De kracht van de iPhone-app Snoox is dat je niet in de leegte begint. De gelijknamige website is actief sinds november, en dat betekent dat er al een aardig aantal aanraders voorhanden is. Je hoeft dus niet veel moeite te doen om je favoriete films of muziek door te geven: aardige kans dat er al een flinke upload over die film is gedaan met reacties. Shoox geeft je Facebook-vrienden die de app ook gebruiken meteen voorrang in de timeline: zij zien eerst door jou gedeelde aanraders, en dan pas de timeline van anderen. Lekker overzichtelijk wel, al zou een schakelaartje om tips van je vrienden danwel onbekenden uit te schakelen, niet overbodig zijn. Wel erg goed: de zoekfunctie presenteert resultaten desgewenst naar afstand.

Snoox voor de iPhone laat zich vergelijken met Pinterest maar er is één belangrijk verschil. Pinterest is uitgegroeid tot een platform dat vooral inspireert, Snoox lijkt een veel concretere kant te kiezen voor jou als consument. Je treft er niet de slaapkamer van je dromen, maar misschien wel het televisietoestel beoordeeld dat je erin zou willen ophangen.

Downloaden: Snoox (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 januari 2013, 21:50
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen oink, pinterest, recenseren

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.