Stamped 2.0: vind-ik-leuk app in het nieuw gestoken

De stamp-of-approval app Stamped voor de iPhone en iPod touch is vernieuwd en heeft een nieuwe gids-functie die je films, boeken, downloads en muziek laat zien die je leuk kan vinden. De app ziet er nog steeds eigenzinnig uit.

Stamped vind-ik-leuk app iPhone iPod touchDe recensie-apps Tiny Review en Stamped kwamen allebei in november vorig jaar uit om elkaar flinks dwars te zitten tegenover het toen populaire maar de inmiddels vergane recensie-app Oink. En uitgerekend deze maand gaan beide nog bestaande apps allebei over de kop. Tiny Review is Tiny Post geworden en richt zich meer op creativiteit dan op recensies, en Stamped is totaal in het nieuw gestoken. Elk scherm is anders vormgegeven en is er een nieuwe gids-functie waarin je makkelijk ziet wat veel andere mensen leuk vinden.

De grootste karaktertrek van het Stamped-ontwerp is behouden gebleven: de letters zijn nog steeds erg hoog. Het geeft de app al die maanden na zijn uitgave nog steeds een eigen smoel. Voor de rest is de applicatie vooral visueler geworden. Onder een stamp, een stempel van goedkeuring en het equivalent van een vind-ik-leuk op Facebook, zie je nu meteen aan kleine foto’s wie hetzelfde nog meer leuk vinden. Onderin beeld is een slimme schuifbalk aangebracht waarmee je kan schakelen tussen je eigen stempels, die van vrienden en die van de Tastemakers van Stamped, waar je onder andere de New York Times en talkshow-host Ellen Degeneres tegenkomt. Stamped is sowieso niet te terughoudend met het inzetten van beroemdheden voor de app. Zo hebben ze Justin Bieber weten te charteren voor een trailer.

https://www.youtube.com/watch?v=PTquTxfD34I

Nieuw in de applicatie is de Guide, een optie dat je in het menu aan de linkerkant van de app vindt. Middels vijf grote pictogrammen zie je welke eet- en drinkgelegenheden, boeken, muziek, films en series en downloads voor jou interessant kunnen zijn. De app kijkt wat gebruikers die jouw interesses delen, nog meer leuk vinden en brengt die naar voren in de suggesties. Heb je nog niet iets binnen een categorie gestempeld, bijvoorbeeld muziek, dan krijg je suggesties van de ‘tastemakers’. Je kan wellicht raden welke artiest er dan naar boven komt.

Stamped integreert een stuk beter met andere diensten. Zo kan je muziekfragmenten beluisteren via iTunes en meteen het nummer starten in de Spotify-app. Filmfragmenten worden bijvoorbeeld gekoppeld aan Amazon. Als laatste grote update is er een gemeenschappelijke to-do lijst, waarop je ziet welke stamps je vrienden hebben uitgeroepen tot to-do’s. Uiteraard kan je ook zelf films, boeken en meer aanmerken als nog te doen.

Downloaden: Stamped (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 juli 2012, 11:01
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerp recensies

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.