Hulp Op Zak: gratis medisch handboek op de iPad

Hulp Op Zak is na een update ook bruikbaar als app voor de iPad. De applicatie biedt een medisch woordenboek, telefoonnummers, laat zien welke vaccins je in het buitenland moet hebben en bevat symptomen voor ziektes.

Hulp Op Zak iPad hoofdschermHet begrip ‘op zak’ wordt er misschien niet helemaal mee waargemaakt, maar de iPhone-applicatie Hulp Op Zak heeft een update gekregen die de applicatie geoptimaliseerd maakt voor de iPad. De app van Europeesche Verzekeringen biedt een grote kennisbron voor kwaaltjes en ziektes die je in het buitenland kan oplopen. Het bevat alarmnummers en bevat een overzicht van symptomen. Met een ingebouwd woordenboek kan je gezondheidsproblemen uitleggen in zeven verschillende talen.

Een blaasontsteking in het Duits. Ademhalingsmoeilijkheden in het Spaans. Het telefoonnummer van de Menzis-zorgverzekering. De pil in het Turks. Het nummer van de Prima voor elkaar-reisverzekering. Wat moet je doen bij baby-acne? Hoe voorkom je blaren? Wat zijn de verplichte vaccinaties in Burundi? Wat is Fibromyalgie?

Hulp Op Zak Medisch A-Z op de iPadHet zijn allemaal vragen waarop Hulp Op Zak antwoord heeft. De app is ingedeeld in de tabblad Info per land, Medisch A-Z, Woordenboek en Alarmcentrale. Bovenaan elke index, aan de linkerkant van het scherm, vind je een zoekfunctie. Zo is de applicatie een snel doorzoekbaar naslagwerk. Dat komt ook omdat hij is ontdaan van allerlei visuele opsmuk.

In toevoeging op de functionaliteit die de app al op de iPhone en iPod touch bood, heeft de iPad-versie een notitiefunctie waarmee je bijvoorbeeld zelf eigen belangrijke telefoonnummers kan toevoegen. Prijzenswaardig is ook dat Europeesche Verzekeringen niet zelfzuchtig is geweest bij het opstellen van telefoonnummers: ook die van de concurrenten staan ertussen.

Downloaden: Hulp Op Zak (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 december 2011, 11:46
Categorieën Naslagwerken, Nederlandse apps, Reizen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.