Jobtical: vacature-zoekmachine op je iPhone

Jobtical is een vacature-zoekmachine die de laatste vacatures van Monsterboard, Jobtrack en de Nationale Vacaturebank op je iPhone toont.
Edward Neve - · Laatst bijgewerkt:

JobticalNu het economisch wat minder gaat en veel mensen hun baan zijn verloren, is het aantal werkzoekenden flink gestegen. Jobtical springt hier op in door het tonen van nieuwe vacatures op je iPhone. Van ontwikkelaar Mad44 kregen we alvast een preview van de applicatie. Jobtical is een vacature-zoekmachine die de laatste vacatures van Monsterboard, Jobtrack en de Nationale Vacaturebank op je iPhone toont. Je kunt binnen de getoonde vacatures filteren op vacaturenaam of plaatsnaam en de voor jou relevante vacatures toevoegen aan je favorieten. Het klikken op een vacature brengt je naar de detailpagina op een van de genoemde websites.


Momenteel blijft het zoeken beperkt tot het filteren op steekwoorden binnen de getoonde vacatures. Het klikken op een vacature brengt je naar de weergave zoals die op de gewone website ook te vinden is. De functionaliteit van Jobtical is mede daardoor nu nog vrij basic. Mooier zou het zijn wanneer de vacaturedetails in een iPhone-vriendelijke versie zouden worden getoond.

Ook het doorsturen van de gevonden vacatures per e-mail is iets wat Jobtical handiger zou maken. Er komt in ieder geval een update aan om op basis van je locatie de afstand tot de vacature te bepalen en daarmee ook te filteren op vacatures in je omgeving. Voor de prijs van bijna 3 euro mag je dit soort functionaliteit toch ook eigenlijk wel verwachten. Ook zullen er nog meer vacaturesites worden toegevoegd. De ontwikkelaar heeft verder nog plannen om ook een Franse, Engelse, Duitse en Amerikaanse versie van de applicatie uit te brengen.

Jobtical is sinds gisteren in de App Store te vinden en kost daar 2,99 €0,79.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

19 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.