MapQuest introduceert iPhone-navigatiesoftware voor VS en Canada

MapQuest heeft een iPhone-applicatie uitgebracht waarmee je in de VS en Canada kunt navigeren. De applicatie kost 1 dollar en is 14 dagen gratis te gebruiken, waarna je een abonnement moet afsluiten.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

mapquestHeb je plannen om naar de VS te gaan en weet je nu al dat je niet meer dan 14 dagen met de auto gaat rondrijden? Dan is MapQuest het overwegen waard. Deze bekende online kaartdienst heeft voor het eerst iPhone-navigatiesoftware uitgebracht, momenteel alleen nog met kaartmateriaal van de VS en Canada. Je kunt de applicatie voor $0,99 aanschaffen en daarna gedurende 14 dagen proberen. Vervolgens sluit je een abonnement af van $3,99 per maand of $29,99 per jaar. MapQuest heeft met de MapQuest Navigator geprobeerd om een zou eenvoudig en intuïtief mogelijke oplossing te bieden. Je krijgt gesproken aanwijzingen met straatnamen (text-to-speech) en een collectie van meer dan 16 miljoen points of interest.

De software voert routeberekening uit op basis van verkeersinformatie, waarbij ongelukken en files zoveel mogelijk worden omzeild. Normaalgesproken heb je voor de software een data-abonnement nodig, maar MapQuest heeft een slimme oplossing bedacht waarmee je toch zonder internetverbinding op je bestemming komt. Je kunt een ‘corridor’ downloaden van de geplande route, zodat je ook zonder internettoegang op je bestemming komt. Voorwaarde is wel, dat je niet te ver van de geplande route afwijkt. Een corridor houdt in, dat rondom de geplande route een strook kaartmateriaal wordt meegenomen. Je kunt dus gewoon de snelweg verlaten om een kop koffie te drinken of te overnachten in een nabij dorp, zonder dat je van de kaart bent. Voor files, verkeersinformatie en het plannen van een nieuwe route heb je natuurlijk wel een databundel nodig.

mapquest iphone

Je kunt navigeren naar adressen in je contactenlijst, hebt geavanceerde routeopties om snelwegen of tolwegen te voorkomen en het neemt minder dan 3MB geheugen op je iPhone in (maar dat is zonder de opgeslaten corridor-kaarten).

Downloaden: MapQuest ($0,99 – Alleen US App Store)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 0:59
Categorie Navigatie
Onderwerpen canada, Navigatie, vs

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.