iTranslate Voice opnieuw uitgebracht voor iOS 7, nu ook voor iPad

iTranslate Voice is opnieuw uitgebracht, met een strak ontwerp en offline dicteren. Handig: de vertaal-app is nu ook op de iPad beschikbaar.

translate voiceHet goed gewaardeerde iTranslate Voice, waarmee je gesproken tekst kunt vertalen, is nu opnieuw uitgebracht als iTranslate Voice 2. Oude gebruikers zullen dus opnieuw moeten betalen, maar daar krijgen ze wel een compleet nieuwe app voor terug. Zo kun je gesproken woorden of zinnen nu ook offline inspreken, doordat de app gebruik maakt van offline dicteren in iOS 7. Daarnaast heeft de app heeft een strak nieuw ontwerp, waarvan de tekstballonnen met gesproken tekst erg aan iMessage doen denken. Als kers op de taart is iTranslate Voice nu universeel en voortaan dus ook op de iPad beschikbaar.

De tekstballonnen en het nieuwe ontwerp van iTranslate Voice geven de applicatie het gevoel van een vlotte berichtenapplicatie. Combineer dat met de soepele bediening en de mogelijkheid om met meerdere apparaten te communiceren en je weet: deze app is anders dan de gemiddelde vertaal-app. Met mensen uit andere landen kun je communiceren via de AirTranslate-functie die in juni werd toegevoegd en waarvan ontwikkelaar Sonic Mobile het functioneren nu verder heeft verbeterd. Mensen die verschillende talen spreken kunnen daarmee allebei een gesprek in hun eigen taal voeren, terwijl iTranslate Voice over en weer als tolk fungeert.

itranslatetalen

Ook nieuw: voortaan geeft iTranslate suggesties terwijl je tekst aan het aanpassen bent en de snelheid waarmee de app stemmen herkend is nu hoger. Er zijn momenteel 42 talen in iTranslate Voice 2 beschikbaar, waaronder Europese talen als Nederlands, Engels, Frans en Duits, maar ook Chinees, Japans en Thais. In een vorige update kreeg iTranslate Voice twee nieuwe knoppen met daarin de vlaggen van de talen die je wil omzetten. Die kenmerkende knoppen zijn behouden in iTranslate Voice 2, maar over het geheel genomen is duidelijk te merken dat de app – ten positieve – op de schop is gegaan. Als je regelmatig met mensen die andere talen spreken in contact komt is de vernieuwde applicatie absoluut een aanwinst.

Downloaden: iTranslate Voice 2 (€0,99, universeel, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 februari 2014, 14:29
Categorie Productiviteit
Onderwerpen dicteren, vertalen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.