iculture-nederlandse-apps
Nederlandse Apps Het beste op app-gebied uit Nederland en België

iPhone-applicatie iGGIS geeft informatie over Nederlandse gemeentes

De nieuwe Nederlandse applicatie iGGIS geeft informatie over Nederlandse gemeenten, zoals contactinformatie, evenementen en bouw- en sloopvergunningen. Later komen er ook meldingen openbare ruimte bij.

gemeente oventjeiGGIS is een nieuwe Nederlandse iPhone-applicatie, die vanaf vandaag in de App Store te vinden is. iGGIS staat voor ‘interactief Gemeentelijk Geografisch Informatie Systeem’ en de applicatie is bedoeld om gemeentelijke informatie te tonen, op basis van geografische coördinaten. Heel Nederland wordt afgedekt, met informatie over alle 431 gemeenten. In versie 1.0 van iGGIS staan vier soorten informatie: Algemene informatie, Actueel (nieuws, persberichten, vacatures, e.d.), Evenementen (beperkt) en Bekendmakingen (bijvoorbeeld bouw- en sloopvergunningen).


WAT Software heeft de applicatie gemaakt om de overheid beter te laten presteren, met als doel: betere dienstverlening aan burgers. Dat klinkt mooi, maar als gewone burger met een iPhone kun je dankzij de informatie in iGGIS ook meteen praktisch aan de slag: je kunt het faxnummer van de gemeente opzoeken en bijvoorbeeld kijken welke bouw- en sloopvergunningen er afgelopen week zijn aangevraagd en welke zijn verleend.

In een volgende versie gaat WAT Software nog meer informatie toevoegen, zoals lokale informatie en een module Melding Openbare Ruimte. Mocht er eens een stoeptegel loszitten of een gevaarlijke situatie ontstaan, dan kun je dat meteen melden.

iggis

Downloaden: iGGIS (gratis)
Foto: CC Flickr, todaysart

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

39 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.