QMobile: iPhone-applicatie voor gebruikers van QNAP Turbo NAS

QMobile is een gratis applicatie voor mensen die een QNAP Turbo NAS hebben. Je kunt er straks multimediabestanden van je NAS mee streamen, foto's meteen uploaden en muziek afspelen.

qnapAls ontwikkelaars een beta-applicatie voor de iPhone willen uitbrengen, doen ze dat meestal in besloten kring met adhoc-versies van de applicatie. QNAP doet dat niet: zij hebben de applicatie maar meteen in de App Store gezet, ook al kunnen op dit moment alleen deelnemers aan de besloten beta er gebruik van maken. Bezitters van een QNAP Turbo NAS kunnen de applicatie gebruiken om hun complete media-collectie op de iPhone beschikbaar te krijgen. Je kunt de inhoud van je NAS ook delen met vrienden en familie.

De vier belangrijkste functies van QMobile zijn: Media Center (afspelen van multimediabestanden), My Jukebox (muziek doorbladeren en afspelen op titel, artiest, album of afspeellijst), Upload Photos (foto’s uploaden en meteen op internet publiceren) en My Favorites (offline op de iPhone afspelen van favoriete mediabestanden).

De software kan ook automatisch synchroniseren bij elke internetverbinding. Om de applicatie te kunnen gebruiken moet je de nog niet gepubliceerde firmware QNAP 3.3.0 hebben en toegang hebben tot het betaprogramma. QNAP is een NAS-merk dat ook in Nederland wordt verkocht en dat erom bekend staat dat je tot wel acht harde schijven in een behuizing kunt plaatsen. Als gebruiker van zo’n NAS kun je het forum van de fabrikant in de gaten houden om te zien wanneer firmware 3.3.0 uitkomt.

Downloaden: QMobile (gratis)
Tipgever: Lucas

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 maart 2010, 13:08
Categorie Amusement

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.