iPhone-app PostSecret uit de App Store verwijderd wegens dreigberichten

De iPhone-app PostSecret is uit de App Store verwijderd. Reden hiervoor was het toenemende aantal dreigende en ongepaste berichten die anoniem via de app werden gedeeld. De bedenker van de dienst zou persoonlijk zijn bedreigd.

postsecret_iphoneDe bedenker van PostSecret heeft zijn iPhone-app uit de App Store verwijderd. Reden hiervoor is een klein percentage van de app-gebruikers, dat de anonieme berichtendienst gebruikte om dreigberichten en porno met anderen te delen. Zelfs de familie van de ontwikkelaar zou via PostSecret zijn bedreigd. Omdat de app de anonimiteit van de gebruiker voorop stelde, was het voor de vrijwilligers die de app modereerden erg lastig om kwaadwillenden permanent van de dienst te verbannen.

PostSecret was een iPhone-app waarmee je je geheimen anoniem met de wereld kon delen. De berichten werden over een gemaakte foto heen geplakt, waardoor je er extra context aan kon geven. Volgens de ontwikkelaar hield 99 procent van de geplaatste geheimen zich aan de richtlijnen, maar was die resterende procent nog steeds zo overweldigend dat de vrijwillige beheerders het niet meer goed konden bijbenen. Het aantal bedreigende en ongepaste berichten zorgde ervoor dat naast de ontwikkelaar van de app ook Apple en de FBI klachten ontvingen.

Hoewel de iPhone-app niet langer beschikbaar is, zal PostSecret nog steeds blijven bestaan. Gebruikers kunnen via e-mail of de post hun geheimen naar de website toesturen, waarna deze mogelijk wordt genoemd op het blog.

PostSecret

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 januari 2012, 12:21
Categorie Uncategorized
Onderwerp secret

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.